De gedecoreerden van de gemeente Stichtse Vecht met burgemeester Van Mastrigt. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
De gedecoreerden van de gemeente Stichtse Vecht met burgemeester Van Mastrigt. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Koninklijke onderscheiding voor tien inwoners

Stichtse Vecht – Tien inwoners van Stichtse Vecht waren met de meest uiteen lopende smoezen afgelopen vrijdag naar Nijenrode gelokt, waar hen als verrassing een Koninklijke onderscheiding wachtte, uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Philip Burggraaf uit Breukelen kreeg een koninklijke onderscheiding voor 50 jaar bestuurswerkzaamheden bij Oranjevereniging Breukelen, alsmede 40 jaar onderzoek van de geschiedenis van Breukelen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met name van flight lieutenant C. Maltby die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog met zijn Spitfire is neergestort én van Royal Airforce 124e Baroda Squadron, zijn levenswerk.

René Kronenburg uit Maarssenbroek is sociaal makelaar bij Stichting Welzijn West en Me'kaar, is actief bij buurthuis Oase en speeltuin Bankaplein in Utrecht. Hij is trekker en ondersteunende kracht van alle activiteiten aldaar, zoals het korenfestival, volleybalwedstrijd, schaatsbaan en een popevenement. Met oog voor alle zwakkeren in de samenleving, in wiens leven hij van groot belang was en is.

Annie Kuijf-ter Morshuizen uit Kockengen is met haar 88 jaar misschien wel de oudste vrijwilliger van Kockengen. Langdurig bij het Rode Kruis, bij woonzorgcentrum Overdorp, waar zij assisteert bij geheugentrainingen en uitstapjes voor ouderen, en zich inzet voor de rolstoel driedaagse. Tevens bestuurslid van de Stichting Vrienden van Overdorp en ze was ruim 20 jaar actief bij de bibliotheek.

Jan Landstra uit Loenen aan de Vecht kreeg een koninklijke onderscheiding voor de vele functies bij de Gereformeerde kerk, maar ook voor tennisvereniging LTC Loenen en hij is mede-initiator en penningmeester van Coöperatieve vereniging 't Kampje-Plus. Een zeer omvangrijk project om de ontmoeting tussen bewoners, buurtgenoten en ondernemers te bevorderen. Dit is mede dankzij hem een bruisend succes.

Truus Savelkoul-Buijs uit Maarssenbroek ontving een koninklijke onderscheiding voor diverse bestuurlijke taken bij het Rode Kruis Maarssen, bij zorginstelling Maria Dommer en De Vondel, waar zij vele activiteiten voor bedenkt en uitvoert. Ze is oprichter en coördinator van de Telefooncirkel, en bij geen gehoor ging ze er zelf op af. Gastvrouw bij Senioren Maarssenbroek, en vrijwilliger bij de EHBO-vereniging Maarssen.

Flip Tengnagel uit Maarssenbroek zet zich al meer dan 40 jaar in voor de leefbaarheid van Maarssenbroek en voor voetbalvereniging OSM'75 in het bijzonder: hij is bestuurslid, elftalbegeleider, wedstrijdsecretaris, toernooiorganisator, trainer, verzorger, scheidsrechter, terreinmeester en hoofd van het onderhoudsteam. Voor de Voedselbank screent Flip Tengnagel gezinnen en helpt hij hun administratieve en financiële situatie te verbeteren.

Piet Verkerk uit Maarssen kreeg een koninklijke onderscheiding, omdat hij ruim 25 jaar bestuurder is bij de Stichting Filadelfia Zending. Actief in Nederland, maar ook in Suriname (gevangenenpastoraat), Spanje en Slowakije (jongerenwerk), en centraal Azië (gezondheidsprojecten). Daarnaast is hij oudste en kringleider bij de vergadering van Gelovigen in Maarssen en Utrecht, houdt hij zich bezig met pastorale zorg en legt hij huisbezoeken af.

Wim van Voskuilen uit Nieuwer ter Aa gaat al 38 jaar vol voor de Vrijwillige Brandweer in Nieuwer Ter Aa, als chauffeur, instructeur, bevelvoerder en oefenleider. Ook is hij diaken bij de Pauluskerk in Breukelen en oprichter en organisator van het beachvolleybaltoernooi in Nieuwer Ter Aa, een vierdaags evenement waar bijna 100 teams aan meedoen. Ook wel bekend op een paard, voorzien van staf en mijter.

Daan Weenk uit Maarssenbroek is actief bij kerkgemeenschap de Ark in vele functies en is vrijwilliger bij de Navigators Utrecht. Hij is bestuurslid van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland en heeft functies bij Stichting Eredienst Creatief, bij de adviesraad Sociaal Domein Stichtse Vecht en is vrijwilliger bij de Stichting Cirkels voor Ondersteuning, Samenwerking, Aanspreekbaarheid in Utrecht.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Tom Rusting uit Tienhoven zet zich met hart en ziel in voor zijn geestelijke zieke medemens, en geeft familieleden en naasten een leidraad hoe ze hiermee om kunnen gaan. Hij is voorzitter van Ypsilon en is actief bij Atrecht, mede-ontwikkelaar van het concept thuis coaching, later familie coaching, inmiddels een team van 12 familie-ervaringsdeskundigen, aangevuld met professionele hulp. Tom Rusting heeft intussen al honderden families begeleid.

Meer berichten