De badeendenrace in Maarssen-dorp brengt 12.000 euro op voor het goede doel: SailWise. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Lions Club Maarssen
De badeendenrace in Maarssen-dorp brengt 12.000 euro op voor het goede doel: SailWise. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Lions Club Maarssen (Foto: )

Badeendenrace brengt 12.000 euro op

Maarssen - Vanuit de grote schep van een kraanwagen langs de Herengracht in het Hart van Maarssen-dorp, werden op Koningsdag 5.000 eendjes in de Vecht gestort. Er werd 12.000 euro opgehaald voor het goede doel: SailWise. Het spektakel werd waargenomen door honderden toeschouwers, die zagen dat de gele eenden met blauwe helmpjes na hun plons met mooie patronen in het water uit elkaar dreven, maar daarna langs de fuiken stroomopwaarts – voortgedreven door wat wind en enige stroming – richting de Evert Stokbrug gingen.

De gekleurde fuiken hielden het grote gezelschap mooi bij elkaar. Via de website van de Lions Club Maarssen waren er al zo'n 3.400 eenden besteld, op de vrijmarkt op Koningsdag werden er nog zo'n 1.600 eenden verkocht, waarmee het totaal aantal verkochte eenden op deze 6e editie ruim 5.000 eenden is gekomen, hoger dan vorig jaar.

Dat aantal is goed voor een netto-opbrengst van 12.000 euro bestemd voor Sailwise. Dit is inclusief de extra bijdrage van 50 procent van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). SailWise is de organisatie die zich inzet voor meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten voor mensen met een beperking, onder andere op het eiland Robinson Crusoë in de Loosdrechtse Plassen.

Wethouder Hetty Veneklaas, Menne Scherpenzeel, directeur van Sailwise, Matty Beens van NSGK, vergezeld van enkele vrijwilligers en klanten, waren zaterdag aanwezig bij de bekendmaking van de opbrengst en de overhandiging van de cheque.

Meer berichten