Koningsdag met activiteiten op Park Goudestein. Archieffoto: Ria van Vredendaal
Koningsdag met activiteiten op Park Goudestein. Archieffoto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Zo wordt Koningsdag gevierd in Stichtse Vecht!

Hieronder vindt u de programma's van Koningsdag in Stichtse Vecht en andere activiteiten: 

Maarssen

Stichting Oranjefeesten Maarssen houdt diverse activiteiten op Koningsdag in Maarssen. Voorgaande jaren lag de nadruk op de kinderspelen in park Goudestein, maar dit jaar doet de stichting mee. Tot en met 27 april zijn er diverse activiteiten voor jong en oud. Meer informatie is ook te vinden op www.oranjefeestenmaarssen.nl.

Koningsdag 27 april

12.00 - 16.00 uur - Kinderspelen: Park Goudestein - vanaf 4 jaar. Stormbaan, koekhappen, mega sjoelbak. Speciaal voor de ouders: 'Mijn ouder is de beste'. Vrijmarkt op de Kerkweg en Pieter de Hooghplein.

Maarssenbroek

Vrijdag 26 april

20.30 uur - Lampionoptocht: tegenover roltrap station Maarssenbroek. Alle kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van de basisscholen Maarssenbroek hebben een flyer ontvangen voor een gratis lampion. De optocht worden begeleid door gezellige muziek.

Koningsdag 27 april

Oranjeactiviteiten rond kerkcentrum/dorpshuis De Ark. Vrijmarkt, kinderactiviteiten met springkussens, terras, kramen met speelgoed, kleding, curiosa, bloemen en planten, boeken en platen.

Waterlooplein en optredens:
10.00 uur Wilhelmus
10.30 uur dansgroep X-clusive Dance en Sports
12.00 uur dansgroep Van Harten
13.00 uur de band Feel the Mix
Muziek van Dj Menno

Overige activiteiten: 

Oranjeactiviteiten rond kinderboerderij Otterspoor in het wijkpark Reigerskamp. Vrijmarkt, kinderactiviteiten met springkussen, terras, snacktent en kinderboerderij.

Dit jaar zijn er wederom activiteiten rondom Koningsdag in de wijk Opbuuren in Maarssen. Er is een kindervrijmarkt van 13.00 tot 15.00 uur. Er worden mooie spullen aangeboden, er is muziek en er zijn foodtrucks en is er vanaf 15.00 uur een borrel. Deze borrel is in de speeltuin, zodat de kinderen lekker kunnen spelen.

Geen Koningsdag in Maarssen zonder de Oranjebraderie bij de Dorpskerk. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft weer een mooi feest te worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van de Dorpskerk, waar zowel de Ichthus-gemeente Maarssen als de Protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk Maarssen gebruik van maken. Dit jaar bestaat dit monument 500 jaar. Er is genoeg te doen bij de braderie: het Rad van Fortuin met fantastische prijzen en andere spelletjes. Natuurlijk mogen de consumpties ook niet ontbreken: oliebollen, pannenkoeken, patat, en gezellig wat drinken in en rondom Het Trefpunt. Verder is er ook nog een dropkraam en een echte kinderboerderij. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers van harte welkom bij Het Trefpunt. "Kom gezellig langs en nodig familie, vrienden en buren uit om er samen een mooie dag van te maken."

Lions Club Maarssen laat op Koningsdag, zaterdag 27 april, om 14.30 uur drieduizend badeendjes los in het centrum van Maarssen op de Herengracht. In de vijf voorgaande jaren kon de badeendrace rekenen op een overweldigende belangstelling. Ook dit jaar wordt veel animo verwacht bij het publiek. De opbrengst van de badeendrace in Maarssen komt geheel ten goede aan de activiteiten op het Robinson Crusoe-eiland op de Loosdrechtse Plassen. 

Loenen aan de Vecht

Zaterdag 27 april

Ook in Loenen aan de Vecht gaat de verjaardag van Koning Willem Alexander niet onopgemerkt voorbij. Een optocht op wielen, Oranje Ontbijt en daarna de hele dag gezellig feest.

10.00 uur - Oranje Ontbijt en opening: deze ochtend kunt u een koningsontbijt nuttigen in de feesttent op het Doude van Troostwijkplein. Er staat een ontbijtbuffet klaar, zodat u gezamenlijk met bijvoorbeeld uw buurman of buurvrouw Koningsdag kunt beginnen. Dit alles is kosteloos en wordt betaald door sponsoren. Om 11.00 uur zal een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur de opening verrichten. Aansluitend zal het Wilhelmus gespeeld worden door OrVeO en wordt de vlag gehesen.

10.30 uur - Optocht op wielen: inschrijven 10.00 uur. Dit jaar zal OrVeO de optocht leiden. Heb je zin om deel te nemen? Versier je fiets, skelter, driewieler,step, skeelers of iets anders op wielen en wie weet ga jij naar huis met de prijs voor het best versierde object op wielen.
De prijsuitreiking is direct na de opening rond 11.30 uur.

11.30 uur - Oranjefestival: in de feesttent is er genoeg te doen, er zal muziek gespeeld worden, er zijn spelletjes te doen, Mad science komt langs en er staat een springkussen klaar.

11.30 uur Vrijmarkt: vanaf 11.30 uur wordt het Doude van Troostwijkplein omgetoverd tot een groot marktplein. Alle kinderen zijn van harte welkom om hun spulletjes te verkopen. Voor 11.00 uur is er geen toegang tot het plein met spulletjes en alles wat niet verkocht wordt, dient te worden meegenomen. De vrijmarkt is buiten op het plein, bij slecht weer gaat de kindervrijmarkt niet door.

16.00 uur - Borreluur: het borreluur is voor velen het hoogtepunt van de feestweek. Mensen uit alle wijken van Loenen en omgeving zoeken elkaar op in en om de tent, om gezellig bij te praten metbuurtgenoten, vrienden en/of (oude) bekenden.

Dankzij de sponsoren kunnen wij ook dit jaar weer kaas en worst uitdelen, om het helemaal compleet te maken. Tegen betaling is er in de snackhoek een lekker bittergarnituurtje te bestellen.

21.00 uur - Feestavond met Kroepin: de vijf rockers zorgen samen met zangeres Ylse dat bijna elk genre voorbij komt. Toegang: leden 4 euro uitsluitend op vertoon van lidmaatschapskaart (maximaal 1 introducé per kaart). Niet-leden 10 euro. Legitimatie verplicht.

Kockengen

Koningsdag 27 april

Koningsdag op de Sportweg.

8.00 uur - Vlag hijsen en geluidswagen: de vlag mag uit en de oude, vertrouwde geluidswagen komt langs. Om 8.00 uur luiden we de klokken. Iedereen wordt vriendelijk verzocht de vlaggen uit te steken. Meer informatie: www.oranjeverenigingkockengen.nl.
Opening en Kockenees Koffiemomentje: 10.00 uur. Na een lekker ontbijtje thuis met de benewagen of de fiets naar de Sportweg voor een lekker bakkie koffie of thee op het feestterrein.

10.00 - 10.15 uur - Toespraak vertegenwoordiger gemeente en Wilhelmus.

Naast alle geplande activiteiten kun je de gehele dag genieten van de springkussens en voor de allerkleinsten de koe waar je zelf limonade kunt melken. De eyecatcher deze dag is de gigantische klimwand waar je mag proberen de top te bereiken. Jong en oud is welkom.

Alleen te betreden met sportschoenen en beklimbaar tot 15.00 uur.

10.00 - 12.00 uur - Wafelverkoop: Korfbalvereniging ESDO zal traditiegetrouw de welbekende wafels verkopen op het feestterrein.
10.00 - 15.00 uur - Vrijmarkt: op het eerste deel van de Sportweg. Vooraf opgeven is niet nodig. Opbouwen vanaf 9.30 uur.

Breukelen

Oranjevereniging Breukelen houdt al jaren een oranje getinte Koningsdag met tal van activiteiten voor iedereen in het park van Boom en Bosch en op de Kerkbrink.

Koningsdag 27 april

9.00 uur - Rommelmarkt: start van de Oom Chris Rommelmarkt voor kinderen.

9.00 uur - Oranjeterras: vrijwilligers van de Scouting Niftarlake zorgen voor koffie met gebak, frisdrankjes, een Oranjebitter en een hartig hapje.

10.00 uur - Het feest in Park Boom en Bosch: met bijzondere attracties: De Oranje Tent vanaf 10.00 uur. Hier kan men lid worden van de Oranjevereniging Breukelen. De Oranjevereniging zal Oranjestroopwafels bakken. Lekker springen en duikelen op de luchtkussens. Suikerspin snoepen. Pannenkoeken eten bij de scouting. Lampion kopen voor de lampionnenoptocht. Deze leuke attracties eindigen om 12.00 uur.

11.30 uur - Roeiwedstrijd Gemeenteraad – Oranjevereniging: een Breukelense Koningsdagviering zonder de traditionele roeiwedstrijd op de Vecht tussen het gemeentebestuur en de commissarissen van de Oranjevereniging is niet denkbaar. Ook nu weer strijden beide partijen de sportieve strijd te water. Dit alles om de zo fel begeerde Oranjetoeter. De start vindt plaats bij huize Grigia en de finish aan de achterzijde van het gemeentehuis Boom en Bosch.

13.30 uur - Middagprogramma Boom en Bosch: ook dit jaar zal het park rond lunchtijd snel zal worden omgebouwd tot een spelletjesparcours voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Alle kinderen kunnen tussen 13.30 - 15.30 uur gratis deelnemen aan tal van leuke en uitdagende spelen langs alle werelddelen. Deze spelen worden begeleid door diverse verenigingen uit Breukelen en omgeving, waarbij deze verenigingen tevens de gelegenheid krijgen om zich te laten zien.

Wat dacht je van brood bakken op een houtvuurtje in Afrika, deelnemen aan een Braziliaans voetbalspel of over een touwbaan gaan om de Amazone over te steken? Verenigingen die deelnemen zijn o.a. Zwembad De Meent, Save the Children en Stichting Trefpunt. De organisatie is in handen van Scouting Niftarlake. Ouders zijn van harte welkom om op het Oranjeterras plaats te nemen.

13.00 - 17.00 uur - Middagprogramma Kerkbrink: op de Kerkbrink gaat het verder onder leiding van de Oranjevereniging. Kinderdraaimolen, treintje en een kleine zweefmolen. Voor de wat oudere kinderen is er Bungy Jump.

Een scala van artiesten op de Kerkbrink: vanaf 13.00 uur. Dit alles in samen werking met de Horeca. DJ van vandaag is Mike Fokker. Optredende artiesten: Robin Kroek , Anne Wilson, Jeffrey Tanis, Dave Miller, Rob van de Berg en de band MO and the Animals.

Avondprogramma:
21.15 uur - Lampionnenoptocht: ouders en kinderen verzamelen zich voor de Driestroom. Vanaf 20.45 uur zal de Showband hier een demonstratie geven. De lampionnenoptocht vertrekt via de Eendrachtlaan naar de Mecklenburgstraat en de Straatweg naar de Serenade in het park Boom en Bosch.

De muzikale begeleiding is in handen van de Harmonie de Vriendschap uit Woerden In het park Boom en Bosch vindt de Serenade plaats en wordt het Wilhelmus gezongen in aanwezigheid van het gemeentebestuur Stichtse Vecht, de commissarissen van de Oranjevereniging en eregasten.

De drie fraaiste lampionnen krijgen een mooie prijs. Daarna gaat de stoet met de brandende lampionnen vanuit het park Boom en Bosch via de Straatweg de Jan Evertse Boutstraat door om aan het einde linksaf door de tunnel, Broekland in te gaan. Gekomen bij de Stinzenlaan-Noord rechtsaf, richting de Handbalvelden in afwachting van het grootse vuurwerk.

22.00 uur - Groots vuurwerk: groots vuurwerk op de handbalvelden aan de Broekdijk-Oost.

Tienhoven

Koningsdag 27 april

8.30 uur - Vlag hijsen op het feestterrein aan de Looydijk. Toespraak door één van de leden van het College van Burgemeester en
Wethouders.
9.30 uur - Optocht: Opstellen allegorische optocht op het parkeerterrein in Molenpolder. Vertrek van de optocht om 10.00 uur. Om 12.00 uur ontbinding van de optocht op de hoek van de Laan van Niftarlake/Nieuweweg.

13.00 uur - Prijsuitreiking optocht in de feesttent. 's Middags Live Music m.m.v. The Van Bill Brothers.

13.30 uur - Inschrijving voor de kinderspelen van 4 t/m 12 jaar.

14.00 uur - Start kinderspelen. Openstelling spectaculaire attracties voor jeugd en ouderen. Volksspelen: voetbal voor families en/of gezinnen.

15.30 uur - Speelgoedmarkt voor de kinderen: Je overbodige spulletjes verkopen. Aansluitend aan de volksspelen: Uitreiking van de prijzen van de kinderspelen en het voetbal. Ook zal de uitslag van de tekenwedstrijd bekend gemaakt worden.

18.00 uur - Sluiting feesttent.

20.00 uur - Opening feesttent voor het avondprogramma.

20.30 uur - Oranjebal met P & A Discoshow. Om 01.00 uur sluiting van de festiviteiten.

Nigtevecht

Koningdag 27 april

9.30 uur - Vlag hijsen en zingen Wilhelmus.

10.00 - 12.00 uur - Kindervrijmarkt.

13.00 - 15.00 uur: Obstacle Run.

Ben je sportief, een team-player en een bikkel? Dan is deze 'obstacle run' echt iets voor jou! Op Koningsdag zal er een speciaal parcours worden uitgezet met spannende opdrachten en obstakels. Bedenk een leuke teamnaam en schrijf je in bij de bar op Koningsdag. Elk team moet bestaan uit 2 personen en een zwemdiploma is vereist.

15.00 tot 16:30 uur - Touwtrekken.

16.30 tot 20.30 uur - Nigtevechts 'uurtje'. De feestweek kan niet afgesloten worden zonder het Nigtevechts 'uurtje'. Bij dit jaarlijks terugkerende event moet je geweest zijn. In de wijde omtrek is de Oranjevereniging hierom bekend.

Zelfs oud-Nigtevechters komen hiervoor speciaal voor terug. Ook dit jaar is Enjoy Entertainment bereid gevonden om voor de muzikale ondersteuning te zorgen. "Speciaal voor ons draaien ze voor de laatste keer. Laten wij met z'n allen Enjoy Entertainment een geweldig afscheid geven."

Nieuwer ter Aa

Koningsdag 27 april

8.00 uur - Vlag en wimpel uithangen.
8.30 uur - Oranje Ontbijt Dorpshuis Ons Genoegen.
9.55 uur - Zingen Wilhelmus Dorpshuis Ons Genoegen.
10.00 uur - Koffie/thee drinken Dorpshuis Ons Genoegen.
10.30 - 12.30 uur - Oranjemarkt in de Doude van Troostwijkstraat.
13.30 uur - Kinderuurtje Dorpshuis Ons Genoegen.
14.30 uur - Inschrijven Dorpsloop Dorpshuis Ons Genoegen.
15.00 uur - Start Dorpsloop in de Doude van Troostwijkstraat.
17.00 uur - Start Elfstedentocht.

Vreeland

Koningsdag 27 april

Vanaf 8.00 uur - Reveille: Rondgang door het dorp van de Herauten o.l.v. Lodewijk van Monsjou en torenblazen verzorgd door OrVeO.

9.00 - 9.30 uur - Oranje lawaaiparade op de fiets. Om 9.00 uur verzamelen we bij de Van Leerbrug. Maak van jouw fiets de mooist versierde muzikale fiets van Vreeland. En misschien win jij dan de eerste prijs.

9.30 - 10.30 uur - Ontbijt en opening. Trek je mooiste Koningsdag outfit aan en leg met een heerlijk ontbijt de basis voor een geweldige Vreelandse Koningsdag.

Dit jaar weer met een extra culinair tintje, mogelijk gemaakt door enthousiaste lokale ondernemers. Er wordt traditiegetrouw gestart met een glaasje Oranjebitter en zingen met elkaar Het Wilhelmus begeleid door muziekvereniging OrVeO.

10.30 - 11.00 uur - Koffieconcert in de Kerk. Na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar weer een muzikaal intermezzo verzorgd door Helge Slikker, Tim Klaase en Joost Bos.Helge Slikker is songwriter, theater- en filmcomponist.

11.00 - 14.00 uur - Vrijmarkt. De traditionele vrijmarkt is dit jaar weer op het grasveld en op de stoep tegenover het Dorpshuis. Zorg voor een kleedje, trek alle rommel van zolder en maak er een gezellige vrijmarkt van.

Vanaf 11.00 uur - Koffie met oranjegebak. De oranje tompoezen en oranje moorkoppen voor geridderden, oudcomitéleden
en overige Vreelanders worden geserveerd in het Dorpshuis.

Vanaf 13.30 uur - Inschrijving Kinderspelen en puzzeltocht Historische Kring. Ook dit jaar hebben Juliëtte Jonker en Peter Nagtegaal weer een schitterende historische tocht gemaakt.

Inschrijven bij de Oranjekraam bij de feesttent.

13.30 - 15.00 uur - Koningsdag kinderspelen. Een oer-Vreelandse traditie met diverse oer-Hollandse kinderspelen op en rond het grasveld bij de feesttent aan de Floraweg. Het Dorpshuis verzorgt hapjes en drankjes.

Vanaf 13.30 uur - Stormbaan en springkussen. Leef je uit op een spectaculaire 21 meter lange stormbaan voor de grotere kinderen en een krokodil multiplay springkussen voor de jongere kinderen.

Vanaf 15.00 uur - Foodplaza. Dit jaar kan men genieten van alle lekkernijen vanuit verschillende wereldkeukens verzorgd door Vreelanders.

15.00 - 16.00 uur - Speciaal voor Vreelands kleinsten. Terwijl Vreeland borrelt, kunnen de kinderen even bijkomen van de kinderspelen en in het dorpshuis genieten van een gezellige activiteit.

16.00 - 17.00 uur - PwC waterspektakel. Dit jaar ga je rennend de Vecht over. Een echte stormbaan komt in de rivier te liggen.

17.00 uur - Glas bubbels bij de feesttent.

17.00 - 19.00 uur - Live muziek in de tent aan de Floraweg met de Utrechtse coverband Point of U.

Meer berichten