Zaterdag 17 augustus maken alle voertuigen een rondrit door de regio. De zondag staat in het teken van de verschillende defilés en diverse muzikale optredens. Eigen foto
Zaterdag 17 augustus maken alle voertuigen een rondrit door de regio. De zondag staat in het teken van de verschillende defilés en diverse muzikale optredens. Eigen foto (Foto: )

Inschrijving Historisch Festival Vreeland geopend

Vreeland - Het Historisch Festival Vreeland heeft de inschrijving geopend, deelnemers aan dit populaire oldtimer evenement kunnen zich met hun oldtimer voertuig vanaf heden inschrijven via de website: www.historie-herleeft.nl. Zaterdag 17 en zondag 18 augustus is het zover, dan wordt het 25-jarig jubileum gevierd.

Het in 1994 opgezette evenement heeft in de jaren een goede reputatie opgebouwd. Wat begon als een klein regionaal evenement is uitgegroeid naar een van de grootste oldtimer evenementen in Nederland. Deelnemers uit binnen- en buitenland showen hun oldtimer voertuigen aan het toegestroomde publiek. Waren het voorheen vooral landbouwvoer- en werktuigen, is nu het 5 hectare grote festivalterrein gevuld met meer dan 1.200 oldtimer voertuigen, van oude brandweerauto's tot omafiets, van oldtimer tractor tot brom- en of motorfiets. Dit jaar heeft het festival het thema 'Oud Hollands vermaak'. De organisatie heeft een groot aantal oude kermisattracties geboekt en hoopt hiermee dat de jubileumeditie een feestelijk tintje krijgt. Een aantal succesnummers uit voorgaande edities worden weer uitgenodigd zoals de steile-wand. Ook zijn er vele demonstraties van ambachtslieden die de vergeten beroepen uitbeelden in de Dorpsstraat.

Meer berichten