Lions Club Maarssen houdt op Koningsdag, zaterdag 27 april, de badeendrace in Maarssen voor het goede doel: SailWise. Foto: Gerth Molenaar
Lions Club Maarssen houdt op Koningsdag, zaterdag 27 april, de badeendrace in Maarssen voor het goede doel: SailWise. Foto: Gerth Molenaar (Foto: gerth molenaar)

Spectaculaire badeendrace in Maarssen

Maarssen - Lions Club Maarssen laat op Koningsdag, zaterdag 27 april, om 14.30 uur drieduizend badeendjes los in het centrum van Maarssen op de Herengracht. In de vijf voorgaande jaren kon de badeendrace rekenen op een overweldigende belangstelling. Ook dit jaar wordt veel animo verwacht bij het publiek. De opbrengst van de badeendrace in Maarssen komt geheel ten goede aan de activiteiten op het Robinson Crusoe-eiland op de Loosdrechtse Plassen.

De organisator SailWise biedt al veertig jaar in Nederland meerdaagse, uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een beperking. De opbrengst zal met 50 procent verhoogd worden door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

De deelnamekosten zijn 2,50 euro per badeend. Per vijf stuks zijn de kosten 10 euro. De badeenden zijn verkrijgbaar bij de leden van de Lions Club Maarssen en via de website: www.badeendrace.nl.

Op Koningsdag zijn de deelnamebewijzen te koop op de vrijmarkt bij een kraam op de Kerkweg, ter hoogte van de Emmaweg, en bij een verkooppunt op de Kaatsbaan bij de Evert Stok/Kaatsbaanbrug. Dankzij SailWise kan iedereen genieten van een onvergetelijke ervaring op het water.

Elk jaar bezoeken zo'n 1.400 mensen de drie volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodaties en dat aantal stijgt nog steeds. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het Wad met de tweemastklipper Lutgerdina, zeilen op de Friese meren met de catamaran Beatrix tot genieten van een mix van kleine watersporten op het eiland Robinson Crusoe bij Loosdrecht. Sailwise bood al bijna 40.000 mensen met een beperking een unieke en onvergetelijke belevenis. Meer informatie over SailWise is te vinden op de website sailwise.nl.

De drieduizend genummerde plastic badeendjes worden op Koningsdag gelijktijdig te water gelaten en dobberen vervolgens naar de finish. Op de eerste eendjes valt een prijs. Het eerste eendje dat de finish bereikt, geeft recht op de eerste prijs, het tweede eendje dat als tweede de finish bereikt krijgt recht op de tweede prijs, enzovoort. De eerste prijs is een Philips Avance Airfryer XXL.

De deelnemers maken ook kans op dinerbonnen, een kappersbon en een accuboorset. Alle spelregels en prijzen zijn te vinden op de website www.badeendrace.nl. Bij de badeendrace van vorig jaar schoot het niet echt op en moesten er uiteindelijk schepnetten aan te pas komen om er vijftien prijswinnende eenden uit te vissen.

Toen kwam de opbrengst ten goede aan het reanimatieonderwijs op scholen in Maarssen en omgeving. Er werd meer dan 10.000 euro opgehaald.

Meer informatie over de badeendrace en bestellen via: www.badeendrace.nl.

Meer berichten