De jeugd liep door het hart van Breukelen. Tekst en foto: Danny van der Linden
De jeugd liep door het hart van Breukelen. Tekst en foto: Danny van der Linden (Foto: Danny van der Linden)

Ondanks minder weer veel plezier bij Unicef Loop

Breukelen - Ruim negenhonderd enthousiaste hardlopers bevolkten vrijdagavond het centrum van Breukelen. Zij kwamen bij elkaar voor de Unicef Loop. Op deze manier combineerden zij een goede daad met een gezonde manier van bewegen.

Volgens organisator Joop Pauw kijkt men in Breukelen terug op een geslaagde avond. "Er waren ruim zevenhonderd inschrijvingen voor de prestatieloop", vertelt hij. "En bij de kinderloop hadden we ongeveer tweehonderd jonge deelnemers die enthousiast over de Kerkbrink renden."

Veel kinderen waren in het oranje getooid vanwege de koningsspelen die overdag op de meeste basisscholen waren gehouden. Het gaf een vrolijk gezicht. Dat erkent ook Pauw. "Hoewel we eigenlijk meestal proberen dit evenement niet op de dag van de koningsspelen te plannen omdat sommige kinderen dan misschien afhaken omdat ze al de hele dag hebben gesport", legt hij uit. "Maar ook dit jaar was het weer even druk als voorgaande jaren."

Minder druk leek het op de terrassen. Zeker in vergelijking met een jaar eerder toen de Kerkbrink gezellig druk was. "Het weer was dit jaar ook minder goed", zegt Joop Pauw. "Maar van de horeca-ondernemers begreep ik dat zij ook een topavond hadden gehad. Ik denk dat de meeste mensen nu in de café's zaten in plaats van op het terras."

Niet alleen de plaatselijke horeca kijkt terug op een goede avond rond de Unicef Loop. Ook de organisatie zelf is dik tevreden. "Het was de dertiende editie, maar eigenlijk doet dat de naam geen eer aan", lacht Joop Pauw met een knipoog naar het zogenaamde ongeluksgetal. "We hadden zo'n twintig vrijwilligers voor de opbouw. Dat moet altijd goed en snel gebeuren. Pas om 18.00 uur kunnen we starten met de opbouw omdat dan de markt weg is. Al om 19.15 uur start de kinderloop", legt Pauw uit. "Door de jaren heen is de bouwgroep steeds beter op elkaar ingespeeld geraakt." Ook heeft de zevenkoppige organisatie de beschikking over twintig verkeersregelaars. "Ook die zijn onmisbaar", weet Pauw. "Want langs de route moet er heel wat gebeuren om de lopers veilig te kunnen laten hardlopen."

Volgens Joop Pauw bestaat er geen twijfel over de vraag of er ook in 2020 een Unicef Loop georganiseerd wordt. "Die veertiende gaat er komen!" Meer foto's op de website unicefloopbreukelen.nl.

Meer berichten