Een vrijwilliger kan tuinwerkzaamheden verrichten, maar ook een bezoekje brengen of zorgen voor vervoer. Foto: Welzijn Stichtse Vecht
Een vrijwilliger kan tuinwerkzaamheden verrichten, maar ook een bezoekje brengen of zorgen voor vervoer. Foto: Welzijn Stichtse Vecht (Foto: )

Vrijwilligers gezocht: uurtje voor uw buurtje

Stichtse Vecht - Welzijn Stichtse Vecht is op zoek naar vrijwilligers. "Een uurtje voor uw buurtje. Misschien niet letterlijk uw buren, maar wellicht kunt u iemand in uw woonomgeving blij maken met een paar uur van uw tijd."

"Bent u de vrijwilliger die met eigen auto iemand naar het ziekenhuis, de huisarts of een club kan rijden? Dit vervoer is bedoeld voor mensen die door ouderdom, handicap of om sociaal en/of medische redenen niet meer met openbaar vervoer of een taxi kunnen reizen. Vaak hebben deze cliënten ook begeleiding ter plekke nodig, bijvoorbeeld in het ziekenhuis. U ontvangt van de cliënt een kilometervergoeding en eventueel parkeergeld."

"Maar ook een uurtje gezelschap voor hen die zich eenzaam voelen, is een mogelijkheid. Het is fijn als er iemand is die regelmatig op bezoek komt om een praatje te maken en een kopje koffie te drinken. Veel mensen zijn aan huis gebonden en familie woont vaak ver weg of is er niet (meer). Een vrijwilliger die op bezoek komt, is een lichtpuntje is waar naar uit kunnen kijken. Bent u meer een doener? Voor mensen die zelf niet meer in de tuin kunnen werken en die graag in hun huis willen blijven wonen, is het een uitkomst als een vrijwilliger hun tuin wil onderhouden. Het gaat dan om 'lichte' tuinwerkzaamheden. Maar wij zijn ook blij met een vrijwilliger die af en toe een boodschap wil doen voor iemand die dat zelf niet meer kan."

Meer informatie: vrijwilligerscoördinator Lionne Schnitzeler, 0346-290710 of l.schnitzeler@welzijnsv.nl.

Meer berichten