Het fortenseizoen wordt geopend tijdens het paasweekend. Foto: Liesbeth Kaldenberg
Het fortenseizoen wordt geopend tijdens het paasweekend. Foto: Liesbeth Kaldenberg (Foto: Liesbeth Kaldenberg)

Forten, kastelen en bunkers openen poorten

Stichtse Vecht/Regio - De spannendste forten, kastelen, bunkers en vestingsteden van de waterlinies gooien de poorten open. De Start van het Fortenseizoen valt dit jaar tijdens Pasen, van 20 tot en met 22 april, dus is er een overdaad aan brunch- en lunchmogelijkheden op avontuurlijke locaties. Heel wat verdedigingswerken kregen, nadat ze hun militaire functie verloren, een horeca-bestemming. "Na het eten kunnen de kinderen op zoek naar eieren, terwijl jij die derde gang eraf wandelt tijdens ommetje op Fort bij Vechten of een bezoek aan het Waterliniemuseum."

Combineer zo'n smakelijk fortbezoek met een wandeling of fietstocht door het linielandschap. Forten worden omgeven door water en weelderige natuur, ideaal voor een gevarieerde wandeling waar het hele gezin van kan genieten. Het nieuwe Waterliniepad (350 km) is voor het Paasweekend wat te lang, maar bezoekers kunnen er altijd een stukje van lopen.

Alle groene linieroutes, met culinaire pitstops, zijn te vinden op forten.nl of vestingen.nl. Kijk voor een fort bij jou in de buurt op startfortenseizoen.nl.

Meer berichten