''Het huwelijksfeest wordt binnenkort gevierd met de kinderen en kleinkinderen, op mijn 85e verjaardag.'' Tekst en foto: Ria van Vredendaal
''Het huwelijksfeest wordt binnenkort gevierd met de kinderen en kleinkinderen, op mijn 85e verjaardag.'' Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Diamanten huwelijk voor echtpaar Bloemink

Maarssen – Op 9 april waren Arend en Gré Bloemink 60 jaar getrouwd. Een gelegenheid waarvoor loco-burgemeester Jeroen Willem Klomps het stel kwam verblijden met een mooie bos bloemen namens de gemeente.

Gespreksstof was er voldoende, want hoewel beiden oorspronkelijk uit Zuilen komen, maken ze al geruime tijd deel uit van de Maarssense samenleving, op allerlei gebieden. Zo werkte de heer Bloemink 45 jaar bij de VSB bank op de Kaatsbaan, het gezin woonde er boven. Naast het gezin deed mevrouw als vrijwilligster al die jaren veel voor de winkeliersvereniging Hart van Maarssen. Samen met Menno Brinkman heeft zij jarenlang een toeristische gids voor Maarssen geschreven en deed ze ook nog vrijwilligerswerk in De Vondel. Arend deed naast zijn baan 35 jaar het kerkelijk beheer van de Open Hof in Maarssen. Maar korfbal had een speciaal plekje in hun hart. Beiden hebben bestuurstaken vervuld bij Sport Maakt Sterk, en dat deze korfbalvereniging de eerste vereniging was met een eigen clubgebouw, is mede aan hen te danken. Tot hun grote genoegen spelen de kleinkinderen inmiddels korfbal bij het Maarssense OVVO. Het echtpaar is nog steeds reuze vitaal. Arend tafeltennist bij de vereniging in Maarssenbroek en Gré doet aan bodyshape in het dorp.

Meer berichten