Duo Bilitis speelt op 12 mei Romeo & Julia op Nyenrode in Breukelen. Foto: Eric Brinkhorst
Duo Bilitis speelt op 12 mei Romeo & Julia op Nyenrode in Breukelen. Foto: Eric Brinkhorst

Topmusici op Nyenrode: Duo Bilitis speelt Romeo & Julia

Breukelen - Duo Bilitis speelt Romeo & Julia op zondag 12 mei op Nyenrode in Breukelen. Een nieuw programma van dit originele en vermaarde duo met sprookjesachtige vertellingen en vrolijke thema's over de universele kracht van de liefde: de liefde van Romeo en Julia.

Duo Bilitis bestaat uit Ekaterina Levental (harp en mezzosopraan) en Eva Tebbe (harp en stem). Het programma bevat muziek van Sergei Prokofiev en Benjamin Britten. Humor, lyriek, volksmuziekelementen en soms ook maatschappijkritiek verbinden deze tijdgenoten. De musici hebben sinds hun oprichting in 2004 een heel nieuw repertoire gecreëerd met hun arrangementen voor alle combinaties tussen twee harpen en twee stemmen, maar ook door het verstrekken van compositie- en arrangeeropdrachten aan verschillende Nederlandse componisten.

Het geluid van een nieuwe generatie musici is gevat in een serie van vier zondagmiddagconcerten in het Koetshuis op het historische landgoed van Nyenrode in Breukelen. Met deze serie zet het landgoed haar deuren open voor het publiek van Stichtse Vecht en omstreken. De concerten worden geprogrammeerd door Stichting Kamermuziek Amsterdam (KAM). Voorafgaand aan het concert is er een rondleiding

Voorafgaand aan het concert is er een informatieve en vooral ook sfeervolle rondleiding door het kasteel Nyenrode. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 uur voor het Koetshuis. Onder leiding van een gids horen de deelnemers uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel. Het concert op zondag 12 mei begint om 15.30 uur. Prijzen concert (inclusief koffie en thee) 20 euro, met rondleiding 27,50 euro. Voor studenten en kinderen zijn de kosten 10 euro. Tickets en meer informatie via: www.kamconcerten.nl.

Meer berichten