De opening van het vaarseizoen door de Vechtse Parlevinkers is op zondag 14 april. Ook zingen bij dit shantykoor? Mail dan naar info@parlevinkers.nl. Tekst en archieffoto: Ria van Vredenaal
De opening van het vaarseizoen door de Vechtse Parlevinkers is op zondag 14 april. Ook zingen bij dit shantykoor? Mail dan naar info@parlevinkers.nl. Tekst en archieffoto: Ria van Vredenaal (Foto: ria van vredendaal)

Opening vaarseizoen met de Vechtse Parlevinkers

Stichtse Vecht – Naar goed gebruik openen de Vechtse Parlevinkers komende zondag het vaarseizoen. Om 12.00 uur stappen zij bij Goudestein in Maarssen op de Bommelervaart, een partyschip beschikbaar gesteld door rederij Loosdrecht, vanwaar stuurman en koorlid Dingeman Hendrikse hen over de Vecht, tot achter de Mijndense Sluis brengt. Op hun vaart legt de boot aan langs de mooiste plekken en laten de Parlevinkers hun zeemansliederen en shanty's klinken, zowel vertrouwd als nieuw materiaal.

Net als voorgaande jaren hoopt het koor dat de trouwe schare liefhebbers zal meerijden of meefietsen, maar ook enthousiaste bezoekers aan slechts één plek zijn welkom. De eerste stop is bij Geesberge om 12.15 uur. Om 13.00 uur is er een mini-concert in Breukelen aan de Loswal. Omstreeks 13.30 uur worden zij ontvangen door sluiswachter Leo Oor op de Mijndense Sluis, waar de mannen gewoon doorzingen tijdens het schutten van de schepen. Rond 14.30 uur wordt gezongen bij het Drechthuis aan de Bloklaan-Loosdrecht. Daarna weer richting sluis om daar om 15.00 uur nog een keer uit te pakken. Na dit optreden vaart het schip met de koorleden weer richting Maarssen en zingen zij nog bij de brug in Breukelen om 16.15 uur waarna zij om 17.00 uur bij Goudestein afmeren.

Meer berichten