De jaarlijkse examenavond van de Stichting Samen Verder. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
De jaarlijkse examenavond van de Stichting Samen Verder. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Jaarlijkse afdansen is hoogtepunt van het jaar

Stichtse Vecht - De Stichting Samen Verder Stichtse Vecht is een stichting die opkomt voor de belangen van inwoners met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking. Zij organiseert activiteiten als dansen en zwemmen. Samen met het Sinterklaasfeest is het hoogtepunt wel de jaarlijkse examenavond afdansen in de aula van het Niftarlake College.

Daar hadden vrienden en familie zich afgelopen donderdagavond aan de rand van de dansvloer verzameld, voorzien van bossen bloemen, lekkers om uit te delen en camera's in de aanslag om al deze memorabele momenten vast te leggen.

Op hun mooist aangekleed traden de beginners voor de pauze op, de gevorderden na de pauze om hun beste beentje voor te zetten. Vrijwilligers van Samen Verder fungeerden als danspartner.

Niek, Joey, Aleida en Sandra waren de beste van de gevorderden en mogen op 13 april deelnemen aan het Nederlands kampioenschap G-dansen in de Basiliek van Veenendaal. Evenals Steven van de beginnersgroep.

Voorzitter Henriette Korevaar: ''De stichting bestaat al 31 jaar. We beginnen de stijldanslessen de eerste donderdag in oktober in de Vondel in Maarssen en afdansen is altijd de eerste donderdag in april. Het blijft ongelooflijk om te zien hoe zeer hier van genoten wordt.''

Meer berichten