Kinderspelen op Koningsdag bij Goudestein in Maarssen. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal
Kinderspelen op Koningsdag bij Goudestein in Maarssen. Tekst en archieffoto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Nieuwe activiteiten bij Oranjefeest

Maarssen - De Stichting Oranjefeesten Maarssen (SOM) is in de huidige samenstelling vier jaar actief. De leden zijn Peter van den Bosch, Corné Siero, Conny Elbertsen, Roelof Feyen, Maria Feyen en Oscar van Seumeren. Van Seumeren: ''De eerste jaren heeft de SOM zich bezig gehouden met het organiseren van Kinderspelen op Koningsdag bij Goudestein, wat van meet af aan een groot succes was. Dat staat nu goed in de steigers, met jaarlijks ruim 300 bezoekers. Dit jaar gaan we de activiteiten uitbreiden, twee activiteiten voor kinderen en twee voor volwassenen, verspreidt over de hele week.''

''We starten op zaterdag 20 april met een Oranjebal voor 18+ in eetcafé Symfonie. Vanaf 21.00 uur staat de DJ garant voor een swingende opening van de oranjeactiviteiten. Alle hits uit de jaren 80 en 90 komen voorbij. De toegang is gratis, wel kaarten reserveren via onze Facebookpagina en bij Eetcafé Symfonie.

"De vossenjacht voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar organiseren wij op woensdagmiddag 24 april, met de start vanaf 13.30 uur in Park Goudestein. Met behulp van een fotopuzzeltocht gaan de kinderen op zoek naar de diverse vossen. Deze personen lopen in de omgeving van de Kaatsbaan rond."

"Dezelfde woensdagavond is het vanaf 20.00 uur tijd voor de Oranje Pubkwis in Eetcafé Symfonie. Zaterdag 27 april sluiten we de Oranjeweek af met de inmiddels vertrouwde Kinderspelen in Park Goudestein. Van 12.00 uur tot 16.00 zijn de kinderen welkom om zich uit te leven op onze stormbaan, te komen spijkerbroek hangen of traditioneel koekhappen. Kortom: een middag vol plezier. Speciaal voor de ouders organiseren wij hier 'mijn ouder is de beste'."

"Deelname aan de activiteiten is gratis, maar het organiseren kost veel tijd. Daarom zijn we nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers. Wil je een Koningsdag op een andere wijze invullen, kom ons helpen. Als je ziet met hoeveel plezier de kinderen zich vermaken tijdens de activiteiten, daar word je zelf ook vrolijk van. Naast subsidie van de gemeente worden wij gesteund door enkele sponsoren. Om in de toekomst meer activiteiten te organiseren zal de begroting verder stijgen. Dit moeten wij ondervangen door meer sponsoren en maatschappelijk ondernemen. Ook zouden wij graag samenwerking zien met verschillende verenigingen in Maarssen. Alleen kunnen wij dit niet."

"Het zou toch fantastisch zijn als bijvoorbeeld de scoutingvereniging een activiteit als een kampvuurprogramma organiseert. Als het een beetje schemerig wordt met de kinderen en ouders rond het kampvuur liedjes zingen, broodjes bakken of marshmallows maken." "Wij nodigen iedereen uit met ons mee te denken, om een hele Oranjeweek te vullen.''

Vrijwilligers, sponsoren en verenigingen kunnen zich aanmelden via de site www.oranjefeestenmaarssen.nl.

Meer berichten