Het Vechtstreekmuseum houdt op 13 april een bezoek met rondleiding aan het huis van buitenplaats VreedenHoff in Nieuwersluis. Foto: Vechtstreekmuseum
Het Vechtstreekmuseum houdt op 13 april een bezoek met rondleiding aan het huis van buitenplaats VreedenHoff in Nieuwersluis. Foto: Vechtstreekmuseum (Foto: )

Rondleiding buitenplaats VreedenHoff

Nieuwersluis - Het Vechtstreekmuseum houdt zaterdag 13 april om 14.00 uur een bezoek met rondleiding aan het huis van buitenplaats VreedenHoff in Nieuwersluis.

"Hebt u altijd al eens willen kijken achter zo'n mooi hek van een buitenplaats? Dat kan, want het Vechtstreekmuseum organiseert dit unieke bezoek aan het huis VreedenHoff, waarbij u ook een impressie krijgt van de prachtig aangelegde tuinen. De heer Lisman is de bevlogen en welbespraakte bewoner van het prachtige VreedenHoff in Nieuwersluis. Hij zal u persoonlijk rondleiden door zijn tuinen en huis."

De buitenplaats is zo'n 16 hectare groot en ligt aan de westoever van de Vecht. Aan de westkant strekt zich het landschappelijk aangelegde park uit, met vijver, boomgroepen, bospercelen en open ruimtes. Aan de zuidoostzijde, langs de Rijksstraatweg, staan een theekoepel en een klein toegangshek.

De theekoepel is een van de meest kenmerkende Vechtkoepels door de fraaie detaillering in de Lodewijk zestiende stijl. De prijs voor de rondleiding bedraagt 12 euro per persoon.

Reserveren en meer informatie via: www.vechtstreekmuseum.nl.

Meer berichten