Vrijwilliger Truus Savelkoul. Tekst en foto: Laura Raimondo, Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht
Vrijwilliger Truus Savelkoul. Tekst en foto: Laura Raimondo, Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht (Foto: )

'Ik geniet het meeste als mensen het naar hun zin hebben'

Maarssenbroek - Vrijwilligers maken de wereld een stukje mooier. Reden voor de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht om vrijwilligers uit de gemeente eens in extra het zonnetje te zetten. Als eerste aan de beurt: Truus Savelkoul (75) uit Maarssenbroek die zich al ruim veertig jaar met hart en ziel inzet tijdens activiteiten voor ouderen.

Toen veertig jaar geleden ook de jongste van haar vier kinderen naar school ging, zocht Truus Savelkoul een tijdsbesteding. "Ik ging als vrijwilliger activiteiten begeleiden en vond het meteen leuk. Samen knutselen, handwerken of een spelletje doen en natuurlijk ook een praatje maken. Het belangrijkste is dat mensen elkaar ergens kunnen ontmoeten."

De activiteiten zijn in de loop der tijd meerdere keren van locatie verhuisd. Truus Savelkoul: "Na twintig jaar in de Maria Dommer moesten we daar redelijk onverwachts uit. Ik wilde per se dat deelnemers niet de dupe zouden worden. De meesten zijn alleenstaand en zouden het zo missen. Dus heb ik me er hard voor gemaakt een nieuwe locatie te vinden. En dat is gelukt, in samenwerking met Welzijn Stichtse Vecht zijn we al jaren iedere dinsdag- en donderdagmiddag te vinden in De Vondel in Maarssendorp. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!"

"Mijn mooiste herinnering is van twee jaar geleden toen we samen vierden dat één van onze deelneemsters honderd jaar oud werd. Ze nam heel actief deel aan onze groep en was nog goed bij de tijd. Zo wil ik ook wel honderd worden. Dat ik dit vrijwilligerswerk al zo lang doe, kan alleen doordat ik het zelf ook leuk vind. Ik geniet het meeste als mensen het naar hun zin hebben. Ik vind het heel belangrijk om iets voor een ander te doen. Dat zou ik iedereen aanraden, al is het maar iets kleins. Er zijn ontzettend veel eenzame mensen en we worden met z'n allen steeds ouder. Eén keer in de maand een wandelingetje met iemand maken kan al zo'n verschil maken."

Ook vrijwilligerswerk doen? Kijk In de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht voor actuele vacatures: www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of bel 0346-290710.

Meer berichten