Marja van Gorp in haar tassenatelier in de Danne Ateliers in Breukelen. Tekst en foto: Joke Stapper
Marja van Gorp in haar tassenatelier in de Danne Ateliers in Breukelen. Tekst en foto: Joke Stapper (Foto: joke stapper)

Marja van Gorp maakt tassen met een persoonlijke touch

Breukelen - Het leven is voor Marja van Gorp een ontdekkingstocht. Vooral op het gebied van werk legde ze tot nu toe een lange reis af. De inspiratie tot het vervaardigen van tassen begon op een camping in Frankrijk. Door omstandigheden had Marja tijd over en zag ze tijdens een wandeling de aankondiging van een workshop staan. Ze maakte er een portemonneetje dat ze nog iedere dag gebruikt. "Op de camping werd ik met het leerbewerkingsvirus besmet". Thuisgekomen bestelde Marja van Gorp via het internet leer en ze ging een professionele opleiding tassen maken en ontwerpen volgen.

"Het is iets heel anders dan ik voorheen deed als IT-er. Hoewel ik daar ook veel van m'n creativiteit in kwijt kon, is het leuke aan dit vak dat je een tastbaar product maakt. Mensen komen bij me met een idee of al in een stadium verder, met een ontwerp en vragen mij om dit uit te werken tot een tas. Er is niets leukers dan dat. Het is zulk mooi en dankbaar werk." Marja van Gorp geniet ervan als mensen blij zijn met het uiteindelijke resultaat wanneer ze een unieke persoonlijke tas voor hen heeft vervaardigd.

In het atelier van Marja van Gorps' bedrijf dat de naam Purses & Pouches draagt is een groot aantal tassen te zien en te koop. Deze dienen ook als voorbeeld voor wat er mogelijk is. "Bijna alles kan! ", is de mening van Marja. Ze voert reparaties aan tassen uit, maakt tassen op bestelling of ontwikkelt een nieuw model. Ze houdt van de uitdaging die het tassen maken met zich meebrengt. "Mensen komen hier ook soms met een lap leer, bijvoorbeeld van een oude bank. Ik houd daar wel van, want ik ben een voorstander van duurzaamheid."

Ook bij het SWIB hebben ze ervaring met de kennis en ervaring van Marja van Gorp. Drie cursussen verzorgt ze waar deelnemers zelf met leer aan de slag gaan om een tas of een accessoire te maken. Deze cursussen zullen niet meer in het huidige atelier aan de Straatweg plaatsvinden. "Waarschijnlijk ben ik dan al verhuisd", vertelt Marja van Gorp. Waar haar werkplaats dan te vinden zal zijn is te lezen in het cursuskrant van het SWIB, maar ook via facebook en door te zoeken op haar website: www.pursesandpouches.nl.

Meer berichten