Het Vechtstreekmuseum houdt vanaf 8 april een serie lezingen over de wereld van molens. Foto: Vechtstreekmuseum
Het Vechtstreekmuseum houdt vanaf 8 april een serie lezingen over de wereld van molens. Foto: Vechtstreekmuseum

Serie lezingen over de wereld van molens

Maarssen - In het kader van de Molententoonstelling, die op 1 maart is begonnen, houdt het Vechtstreekmuseum een lezingenreeks onder de titel Molinologie. Op drie avonden wordt het publiek meegenomen in de wereld van de molens met verschillende invalshoeken.

Maandag 8 april bespreekt Wouter Pfeiffer, meester-molenaar in Weesp, het functioneren en de betekenis van de korenmolen, vroeger en nu. Christiaan Pfeiffer, ook molenaar, zal de bijzondere molengeschiedenis van de industriestad Weesp behandelen.

Dinsdag 23 april neemt Erik Stoop, molenaar van de Cabauwse molen en betrokken bij The International Molinological Society (TIMS), het publiek mee naar molens binnen Europa, maar ook daarbuiten.

Dinsdag 7 mei maakt Dick Vierbergen de reis langs de bestaande en verdwenen molens in de Vechtstreek. Dick is kenner bij uitstek van de molens in de Vechtstreek en molenaar van molen De Hoop in Loenen aan de Vecht. Alle avonden beginnen om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De kosten voor drie avonden zijn 28,50 euro zonder museumkaart en 19,50 euro met museumkaart. De avonden zijn ook beperkt los te boeken en kosten dan 10,50 of 7,50 euro. Inschrijven via: www.vechtstreekmuseum.nl.

Meer berichten