Welzijn Stichtse Vecht is op zoek naar vrijwilligers die fietslessen willen geven. Foto: Welzijn Stichtse Vecht
Welzijn Stichtse Vecht is op zoek naar vrijwilligers die fietslessen willen geven. Foto: Welzijn Stichtse Vecht (Foto: )

Vrijwilligers gezocht: leer deelnemers fietsen

Stichtse Vecht - "Wilt u mensen helpen mobieler en tevens zelfredzamer te worden? Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden onze deelnemers te leren fietsen", aldus Welzijn Stichtse Vecht.

"Als iemand nooit heeft leren fietsen, kan hij of zij veel dingen niet doen die voor anderen vanzelfsprekend zijn. Door te leren fietsen, wordt een persoon vaak zelfstandiger en onafhankelijker. Daarom organiseert Welzijn Stichtse Vecht vanaf 11 april een fietscursus voor mensen met een migrantenachtergrond, ditmaal in Breukelen maar een volgende keer zou het ook in Maarssen kunnen starten."

Binnen tien lessen leren de deelnemers de basisvaardigheden van het fietsen. "Samen met twee andere vrijwilligers geef je één dagdeel per week les aan een groep van van maximaal tien deelnemers. Belangrijk is dat je naast goede contactuele eigenschappen en affiniteit met de doelgroep vooral een redelijke fysieke conditie hebt."

Wie geïnteresseerd is in deze vrijwilligersfunctie kan contact opnemen met Marjolein Borlée, telefoonnummer 0346-750312 of via m.borlee@welzijnsv.nl

Meer berichten