Ad de Keijzer: "Ik wil nog één keer uitpakken met een solo-expositie in mijn eigen dorp. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom.'' Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Ad de Keijzer: "Ik wil nog één keer uitpakken met een solo-expositie in mijn eigen dorp. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom.'' Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Ad de Keijzer exposeert in De Draak in Maarssen

Maarssen – Beroepsmatig is hij altijd technisch tekenaar geweest, al heeft hij van kind af aan al getekend. ''Maar na de fut is die passie pas echt tot wasdom gekomen'', vertelt kunstschilder Ad de Keijzer. De montere 84-jarige toont 5, 6 en 7 april van 13.00 tot 17.00 uur bij De Draak aan de Langegracht 45 in Maarssen een breed scala uit zijn oeuvre, naar eigen zeggen de laatste expositie die hij zelf organiseert. ''Ik blijf natuurlijk schilderen, en als een galerie wil exposeren gaan ze vooral hun gang maar. Ik ben nu echter al een paar maanden bezig met de organisatie en dat is meer werk dan je denkt. Dat doe ik niet meer.''

Bij Atelier Stok in Utrecht, een inloopatelier zonder les, waar altijd modellen aanwezig zijn, is Ad begonnen met model tekenen. ''Veel, heel veel tekenen, dat was een goede leerschool'', geeft hij zelf aan. Daarna heeft hij lessen gevolgd bij Artibus en diverse jaren bij de Utrechtse kunstschilder John Noy.

Ad de Keijzer is niet een schilder die lang bij hetzelfde blijft hangen. Hij verkent nog altijd zijn mogelijkheden en probeert nieuwe technieken en beeldtaal uit die regelmatig voor verrassende resultaten zorg dragen. Zijn werk varieert van abstract tot aan schilderijen waarin hij speelt met het perspectief, waardoor de kijker al gauw op het verkeerde been wordt gezet.

Meer berichten