Foto:
Foto:

Leerlingen ontdekken hun talent in Talentlab

Breukelen - Talentontwikkeling is één van de pijlers van de Willibrordusschool in Breukelen. "We willen dat onze leerlingen ervan bewust worden dat iedereen ergens goed in is en dat elke kwaliteit even belangrijk is. Door het herkennen van de eigen talenten en onze erkenning van hun eigenheid, vergroten wij het zelfvertrouwen van onze leerlingen."

"Wij bieden onze leerlingen interessante en uitdagende workshops. We moedigen ze aan om te ontdekken waar hun hart sneller van gaat kloppen. We werken groepsdoorbrekend, waardoor leerlingen uit verschillende groepen van en met elkaar leren", aldus Jacqueline Verbraak, leerkracht en mede initiatiefnemer van het Talentenlab.

Twee keer per jaar kunnen leerlingen zich inschrijven voor een workshop. Gedurende drie weken werken ze onder begeleiding van een expert toe naar een eindproduct. Ook de talenten van de eigen ouders worden enthousiast gedeeld.

"Onze leerlingen hebben kennis kunnen maken met o.a. binnenhuisarchitectuur, programmeren, fotografie, stop-motion films, stroomkringen, origami en acro-gymnastiek. De workshop wordt na drie weken afgerond met een presentatie van het resultaat aan de ouders. Wij willen dat onze leerlingen door dit initiatief nog beter ontdekken wie zij zijn, waar hun passie zit en welke mogelijkheden er zijn om hier mee aan de slag te gaan."

Meer berichten