De Unicef Loop in Breukelen. Tekst en foto: Danny van der Linden
De Unicef Loop in Breukelen. Tekst en foto: Danny van der Linden (Foto: Danny van der Linden)

Steun met Unicef Loop Breukelen kinderen op de vlucht

Breukelen - In Breukelen vindt op vrijdag 12 april de jaarlijkse Unicef Loop plaats. Evenals voorgaande jaren start het sportieve evenement op de Kerkbrink in het hart van het dorp aan de Vecht. Er is een loop voor kinderen en volwassenen.

De Unicef Loop wordt dit jaar voor de dertiende keer georganiseerd. Om 19.15 uur wordt op de Kerkbrink in Breukelen gestart met de Unicef Kinderloop. Traditioneel rent de jeugd rondjes door het centrum van het dorp onder luide aanmoedigingen van het toegestroomde publiek.

Later op de avond komen de volwassenen aan bod. Zij lopen prestatielopen van vijf en tien kilometer. Na de start op de Kerkbrink lopen de deelnemers het dorp uit over een parcours door groen Breukelen. De start voor de prestatielopen is gepland om 19.45 uur. Deelnemers kunnen zich tot 10 april 18.00 uur aanmelden voor de voorinschrijving. Zij betalen 12,50 euro voor hun deelname. Op de dag van de Unicef Loop kunnen deelnemers zich voor 15 euro nog aanmelden voor deelname. Zij zijn vanaf 18.45 uur welkom op de Kerkbrink.

Er wordt dit jaar ook een wandeltocht van vijf kilometer georganiseerd voor sportievelingen die graag van de fraaie omgeving van Breukelen willen genieten en het prettig vinden om in beweging te blijven. Zij betalen voor hun deelname 10 euro.

Deelnemers aan de Unicef Loop steunen met hun financiële bijdrage het goede doel Unicef. Dit jaar gaat de opbrengst van het initiatief naar het project kinderen op de vlucht. Wereldwijd zijn 48 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog of armoede. Unicef wil deze kinderen helpen door ze veiligheid, goede voeding en schoon water te bieden. Ook helpt Unicef deze kinderen aan onderwijs om zo een goede toekomst tegemoet te gaan. "Stel je voor dat je moet vluchten, omdat je leven in gevaar is. Het overkomt heel veel kinderen, terwijl ze ook gewoon recht hebben op veiligheid en bescherming. Vluchten doen ze om allerlei redenen, zoals armoede en oorlog. Tienduizenden kinderen zijn zelfs alleen op de vlucht. Meedoen aan de Unicef Loop is dus leuk en tegelijkertijd help je kinderen op de vlucht."

Hardlopers die zich willen inschrijven voor de Unicef Loop kunnen terecht op internet. Op de website http://unicefloopbreukelen.nl is meer informatie te vinden over het evenement.

Meer berichten