Martine van Es van Kunst met een Koekje. Foto: Ria van Vredendaal
Martine van Es van Kunst met een Koekje. Foto: Ria van Vredendaal

Kunst kijken, kopen, maken: Kunst met een Koekje

Maarssen – Stichtse Vecht is sinds afgelopen vrijdag een geheel nieuw concept/winkel rijker: Kunst met een Koekje aan de Kaatsbaan 36 in Maarssen. Kunst kijken, kunst kopen en kunst maken. En dat laatste in workshops onder het genot van een kopje koffie met een koekje.

Het initiatief komt van Martine van Es, lid van het Grafisch Atelier Maarssen: ''Tot voor kort heb ik altijd gewerkt voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Al ruim 20 jaar hou ik me daarnaast bezig met kunst. Eerst als schilder, aansluitend ook als graficus. Deze winkel is een radicale carrièreswitch, en een droom die voor mij uitkomt. Waar kunst gekeken, gemaakt en verkocht wordt. Er zijn cadeau-artikelen te koop, alleen handgemaakte unieke spullen, van 3 tot 300 euro. Met onder meer beeldjes, sieraden, tassen en ansichtkaarten. Daarnaast zijn er sjaals van Sjaal met Verhaal en wat cadeautjes te koop, niet uniek maar wel handgemaakt door vrouwen in Nepal, geïmporteerd door Sjaal met Verhaal, die met hun bedrijf bijdragen aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nepal, maar ook aan een kinderhuis en een medische post. Fijne plaids, vrolijke vogelportemonneetjes, teckelsleutelhangers en nog veel meer! Er is ruimte voor een galerie met wisselende exposities. Hier staan kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid voorop. De eerste expositie is met keramiek van Ank van Beek en schilderijen van Marina Maas. Van Marina zijn ook de Marinabags in de winkel, elke tas is uniek en je kunt zelf de vorm en kleur bepalen. Achterin is een atelier waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. De nadruk ligt hier niet zozeer op de kwaliteit van het gemaakte, maar op het plezier dat in gezelschap maken geeft. Binnenkort wil ik een plek maken waar altijd één of twee werken van het Grafisch Atelier hangen. Ook ga ik ansichtkaarten verkopen die van onze kleine themawerkjes gemaakt worden. De opbrengst hiervan gaat volledig naar het GAM.''

Kunst met een Koekje is geopend van woensdag tot en met zondag. De eerste kinderworkshop is op woensdag 20 maart, van 15.00 tot 16.30 uur, dan worden er monsters geschilderd. De week daarop is het onderwerp 'Schilder je favoriete knuffel'. De inloopateliers zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag, van 10.00 tot 12.30 uur. De eerste workshop voor volwassenen is komende zondag van 10.00 tot 16.00 uur, schilderen in de stijl van David Hockney. Alles mét koekje. En zelfs dat koekje bij de koffie of thee is handgemaakt, door cliënten van dagopvang Abrona. Inschrijven via: info@kunstmeteenkoekje.nl of door even naar binnen te lopen. Info: www.kunstmeteenkoekje.nl.

Meer berichten