Foto: gemeente Stichtse Vecht, Maarten Bootsma
Foto: gemeente Stichtse Vecht, Maarten Bootsma

Ruud Kwakkenbos verrast met onderscheiding

Kockengen - Ruud Kwakkenbos uit Kockengen heeft afgelopen vrijdag een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn vele vrijwilligerswerk. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Yvonne van Mastrigt heeft de versierselen opgespeld. Voor Kwakkenbos was de komst van de burgemeester een verrassing.

Sinds eind jaren tachtig tot eind 2018 heeft Ruud Kwakkenbos zich met volle overgave ingezet voor kerk, samenleving en de dorpen Kockengen, Kamerik en Zegveld. Zo was hij voorzitter, bestuurslid, voorganger van het parochiebestuur bij geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming in Kockengen, voorzitter van het koor Laudate Dominium en bestuurslid van de culturele Stichting Zegveld, waarbij hij intensief betrokken was bij de organisatie van diverse evenementen, zoals het Verenigingenspel, Zegveld Zomert en Zegveld smaakt naar meer (en eerder de Winterfair). Ook was hij voorzitter van de winkeliersvereniging Kockengen en secretaris van drie Ondernemersverenigingen, Kamerik-Kanis en Zegveld & Meije.

De burgemeester noemde Ruud Kwakkenbos in haar toespraak 'een man die door zijn inzet er mede voor gezorgd heeft dat de leefbaarheid in de drie dorpen gewaarborgd bleef'.

Meer berichten