Kasteel Loenersloot start op 5 april met rondleidingen. Foto: Trudelies de Graaf
Kasteel Loenersloot start op 5 april met rondleidingen. Foto: Trudelies de Graaf

Kasteel Loenersloot start met rondleidingen in april

Loenersloot - De rondleidingen in Kasteel Loenersloot starten op vrijdag 5 april. Het seizoen begint die dag met een bezoek aan het kasteel door een heuse gravin, een jonkvrouw en een markies. Zij ontvangen een drietal scholen uit Mijdrecht. Er is die dag ook een gewone rondleiding. Iedere vrijdagmorgen, vrijdagmiddag, zaterdagmorgen en zaterdagmiddag wordt er tot november rondgeleid.

Bezoekers kunnen reserveren via www.utrechtslandschap.nl (zie onder Excursies en Activiteiten bij de Agenda). Leden van Utrechts Landschap kunnen in april en mei zelfs één persoon via een voucher in het blad Mijn Landschap gratis meenemen.

In alle schoolvakanties is op vrijdag voor gezinnen een gereduceerd tarief voor een rondleiding. De gidsen nemen de bezoekers mee door de stijlkamers, de keuken, de kelder en de zolder. En vertellen over gebeurtenissen, zoals die achter de dikke, eeuwenoude muren van Kasteel Loenersloot plaatsvonden. Bezoekers kunnen op de toren genieten van het uitzicht over het ruime veenweidelandschap rondom het kasteel. Naast rondleidingen vinden dit jaar ook diverse activiteiten plaats. Begin april is er een – bijna volgeboekte – lezing door Juliette Jonker. Op vrijdagavond 10 mei is er een prachtig concert door pianiste Kaoru Iwamura. En op 10 juni is het de Dag van het Kasteel.

Meer berichten