Twee leden van de jubileumcommissie, Rob Brouwer en Barry van Soeren, van korfbalvereniging OVVO. Tekst en foto: Danny van der Linden
Twee leden van de jubileumcommissie, Rob Brouwer en Barry van Soeren, van korfbalvereniging OVVO. Tekst en foto: Danny van der Linden (Foto: Danny van der Linden)

Leden en oud-leden welkom op jubileum korfballers OVVO

Maarssen - Op 1 juli bestaat korfbalvereniging OVVO/De Kroon 85 jaar. En dat is reden voor een feestje. Een jubileumcommissie is in het leven geroepen om een feestelijke dag te organiseren bij de korfbalclub die, ondanks de hoge leeftijd, nog altijd bruisend is.

"We gaan drie dingen doen op de jubileumdag die op 30 mei plaatsvindt", begint Rob Brouwer zijn verhaal namens de jubileumcommissie van de vereniging. "Allereerst hebben we een oude traditie in ere hersteld. Met name oudere leden en oud-korfballers uit Maarssen zullen fijne herinneringen hebben aan het familiekorfbal. Jarenlang werd dit georganiseerd.

Maarssense families namen het tegen elkaar op. Korfballers en niet-korfballers speelden tegen elkaar. En na afloop was het altijd nog lang gezellig. Dat willen we terugbrengen op de jubileumdag." Ook is er een schotcompetitie, wordt er een buffet georganiseerd en zal er in de avonduren een feestavond met een DJ en diverse artiesten plaatsvinden op Sportpark Daalseweide waar OVVO/De Kroon alweer bijna negentien jaar gevestigd is. "We willen ook de oud-leden er graag bij betrekken", zegt Barry van Soeren. "Zij zijn ook van harte welkom om aan alle onderdelen mee te doen en herinneringen op te halen. Mensen die alleen willen komen eten of feesten kunnen zich natuurlijk ook aanmelden." De jubileumcommissie bestaat niet alleen uit Rob Brouwer en Barry van Soeren, ook Arja Niekerk, Jeroen Schollaart, Dick van Haaften en Pim Brouwer helpen enthousiast mee in de organisatie. "Het leuke is dat er zo meerdere generaties samenkomen om iets voor elkaar te krijgen", vindt Rob Brouwer. "Dat is ook wel kenmerkend voor de club waarin heel veel mensen iets doen als vrijwilliger."

OVVO mag dan wel 85 jaar oud zijn. De vereniging is nog altijd bloeiend. "We spelen op een leuk niveau met het eerste team na een aantal absolute topjaren", zegt Brouwer. "Maar belangrijker nog is dat organisatorisch alles lekker loopt. We hebben een eigen sporthal, een kunstgrasveld en een kantine. Alles doen we in eigen beheer. Dat is uniek." Op de jubileumdag hopen de enthousiaste organisatoren veel leden en oud-leden te begroeten. "We willen er een gezellige dag van maken", zegt Van Soeren. "Het zou leuk zijn als er veel mensen komen die elkaar weer eens zien om leuke herinneringen op te halen."

Meer berichten