Foto: Slot Zuylen
Foto: Slot Zuylen (Foto: )

Gezinnen welkom bij leerzaam uitje

Oud-Zuilen - Tijdens de Nationale Onderwijsstaking op vrijdag 15 maart wordt Slot Zuylen in Oud-Zuilen speciaal geopend voor gezinnen. Jong en oud(er) zijn van harte welkom om deel te nemen aan een van de gloednieuwe Ontdekkingstochten. Tijdens de familierondleiding horen, zien en ervaren kinderen (5-11 jaar) samen met hun (groot)ouders hoe het leven was als kind op een kasteel. Een leuk én leerzam uitje.

Onlangs heeft Slot Zuylen een nieuwe Ontdekkingstocht ontwikkeld en in de voorjaarsvakantie bleek het een daverend succes. Samen luisteren bezoekers naar de spannende verhalen van de enthousiaste gidsen en doen ze leuke activiteiten tijdens de tocht door het kasteel. Tijdens de ontdekkingstocht steekt iedereen de handen uit de mouwen. De groep gaat op zoek naar een portret van een bijzonder meisje, dat honderden jaren geleden is geboren in Slot Zuylen. Tegelijkertijd kunnen de allerkleinsten op muizenjacht. Spelenderwijs ontdekken kinderen de geschiedenis van het Slot, al haar bijzondere bewoners en hoe het was om hier als kind op te groeien. Voor de gelegenheid is ook het Museumcafé Koetshuis geopend. Na afloop van de Ontdekkingstocht krijgen de kinderen hier een gratis glas ranja.

In Slot Zuylen hebben altijd grote gezinnen met veel kinderen gewoond. Dat is het vertrekpunt van de ontdekkingstocht, waarbij bezoekende gezinnen het kasteel ervaren als een waar familiehuis. Wat voor tafelmanieren moest je hebben? Waar sliepen al die kinderen? En wat voor spelletjes werden er gedaan? Van de exotische kruiden en spijzen in de keuken tot dieren zoeken in de danszaal: het kasteel wordt van de koude kelder tot de gezellige logeerkamer verkend. Met diverse doe-activiteiten maken kinderen op spannende wijze kennis met de historie en gebruiken van het kasteel en het adellijke leven.

De ontdekkingstochten starten om 11.30 en om 13.30 uur. Reserveren: uitsluitend online via www.slotzuylen.nl. Via de site is ook meer informatie te vinden over onder meer de kosten van de rondleiding. Slot Zuylen is te vinden aan Tournooiveld 1 in Oud-Zuilen.

Meer berichten