Maarten van Dijk is benoemd als wethouder van de gemeente Stichtse Vecht. Foto: Samantha van Meurs
Maarten van Dijk is benoemd als wethouder van de gemeente Stichtse Vecht. Foto: Samantha van Meurs (Foto: samantha van meurs)

Maarten van Dijk is nieuwe wethouder

Stichtse Vecht - De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft afgelopen week Maarten van Dijk (PvdA) benoemd als wethouder. Daarmee is het college van B&W weer compleet na het vertrek van Frank van Liempdt (Lokaal Liberaal) in december.

Maarten van Dijk: "De PvdA kon vorig jaar na de verkiezingen niet instemmen met het CollegeWerkProgramma. Dat wordt nu aangepast op een aantal onderwerpen die voor ons belangrijk zijn. Met name de extra ambitie op het realiseren van sociale huurwoningen, minimaal 30% sociale huur bij nieuwbouwprojecten, vonden we hierbij een belangrijk punt. Verder willen we deze coalitieperiode extra investeren in het duurzaam aan het werk helpen van bijstandsgerechtigden en in de kwaliteit van de openbare ruimte. Namens de PvdA wil ik een goede bijdrage leveren aan onze samenleving in Stichtse Vecht. Mijn visie daarbij is dat iedereen mee moet kunnen doen in onze gemeente. Ik kijk met veel vertrouwen uit naar de deelname aan de coalitie en de samenwerking met de raad."

Maarten van Dijk (1980) is een geboren en getogen Maarssenaar. Hij is geruime tijd politiek actief. Van 2003 tot en met 2010 was Van Dijk raadslid voor de PvdA in de toenmalige gemeente Maarssen. In Stichtse Vecht was Van Dijk raadslid en fractievoorzitter sinds 2014.

Meer berichten