Tekst: Danny van der Linden, foto: Privécollectie fam. Veldhuijzen
Tekst: Danny van der Linden, foto: Privécollectie fam. Veldhuijzen (Foto: Privé-collectie fam. Veldhuijzen)

Sanne Veldhuijzen loopt voor Ronald McDonald Fonds

Maarssenbroek - Sanne Veldhuijzen loopt op 22 en 23 juni met haar team mee in de HomeRun. Een initiatief van het Ronald McDonald Fonds om geld op te halen om het mogelijk te maken ouders in de buurt van hun zieke kinderen op te vangen tijdens ziekenhuisopnames. De inwoonster van Maarssenbroek doet dit jaar voor de tweede keer mee.

De aanleiding voor deelname aan het hardloopevenement is triest. Het is 2016 als Sanne Veldhuijzen en haar man Marnix te horen krijgen dat hun pasgeboren dochter Juliëtte ziek is. Het kindje lijdt aan een hersentumor. "Kort nadat we thuis kwamen, merkten we dat het niet goed met haar ging. We moesten terug naar het ziekenhuis", blikt Veldhuijzen terug.

De kleine Juliëtte wordt opgenomen in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis waar onderzoek wordt gedaan. "In die tijd zijn we in aanraking gekomen met het Ronald McDonald Fonds", vertelt Veldhuijzen. "Zij hebben vlakbij het ziekenhuis een huis waar ouders kunnen verblijven als hun kind in het ziekenhuis ligt. Zelf hebben we daar geen gebruik van gemaakt, omdat we relatief dicht bij Utrecht wonen. Maar er is in het WKZ zelf ook een woonkamer. Dat is ook onderdeel van de activiteiten van het Ronald McDonald Fonds. In deze woonkamer kun je je even terugtrekken. Het is geen ziekenhuisomgeving waardoor kinderen er even kunnen spelen. Als ouder kun je er even rustig iets drinken of, als je daar behoefte aan hebt, een praatje maken met een vrijwilliger van het fonds."

Slechts zeventien dagen na haar geboorte overlijdt Juliëtte. Een periode van intens verdriet volgt. Toch wil het echtpaar proberen iets moois te doen ter nagedachtenis van hun dochter. Als Sanne te horen krijgt van de HomeRun is ze direct enthousiast. "Ik had nauwelijks conditie, maar schreef me in op een hardloopcursus." Via Facebook heeft ze binnen een uur een team vol vrienden en familieleden bij elkaar. "We lopen in estafettevorm een route van 240 kilometer in 24 uur. Het is slopend, maar we hebben het er met zijn allen graag voor over", zegt Sanne Veldhuijzen die als aanvoerder van Team Juliëtte de route van Den Haag via Utrecht, Rotterdam en Amsterdam naar Leiden aflegt. "We lopen ook door Stichtse Vecht en hopen hiermee uit naam van Juliëtte iets positiefs te doen."

Meer berichten