De Priorij op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Foto: Ossip van Duivenbode
De Priorij op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Foto: Ossip van Duivenbode (Foto: Ossip van Duivenbode)

David Bade: 'Hiernamaals heeft mij altijd gefascineerd'

Maarssen - Hoe ziet de hemel van de christenen eruit? En het paradijs van de moslims? Kunstenaar David Bade gaat van 30 maart tot en met 5 mei onder de titel 'Een Gedeeld Hiernamaals' een onderzoek leiden in het voormalige klooster op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen naar het beeld dat verschillende religies hebben van het leven na de dood. Hij gaat in gesprek met vertegenwoordigers van diverse religies en zal geïnspireerd op hun visie op het hiernamaals een kunstinstallatie bouwen. Iedereen mag de kunstenaar helpen en meebouwen aan het werk.

Kunstenaar David Bade zoekt de komende tijd contact met vertegenwoordigers van verschillende religies om hun visies op het hiernamaals te verzamelen. Deze gaat hij gebruiken om verschillende versies van het hiernamaals te verbeelden in een installatie op Doornburgh. Hij gaat van 30 maart tot en met 5 mei samen met bezoekers werken aan dit kunstwerk. David Bade: "Het hiernamaals heeft mij altijd al gefascineerd. Elk geloof heeft hiervan een andere voorstelling."

In enkele weekenden voor Pasen zijn mensen welkom om met David Bade en zijn team in Doornburgh een parcours van installaties te creëren. Bade: "Ik breng graag mensen bijeen via kunst. In deze tijden van polarisatie moeten we eigenlijk leren en genieten van het feit dat we in Nederland in zoveel vrijheid en welvaart samen onze overtuigingen, hoop, fantasieën en onzekerheden kunnen beleven." Interesse om mee te doen en in een workshop mee te bouwen aan Een Gedeeld Hiernamaals? Stuur een mail naar hiernamaals@buitenplaatsdoornburgh.nl.

Kunstenaar David Bade (1970) maakt zijn kunstinstallatie in de ruimtes van de voormalige priorij op Doornburgh. Hier woonden tot twee jaar geleden nog zusters; Kanunnikessen van het Heilig Graf. Bade is een veelzijdig kunstenaar die vele prijzen won, zoals de Prix de Rome 1993, de Sikkensprijs 2010 en onlangs de Award van All you can Art, voor het betrekken en verbinden van mensen bij kunstprojecten. Hij werkt vaak samen met grote groepen mensen die allemaal mogen meebouwen aan het kunstwerk onder de regie van Bade. "Iedereen heeft wel verbeelding. Alleen: dat vergeet iedereen zo jong. Ik probeer dat naar boven te halen."

Hij werd geboren in Curaçao en is daar medeoprichter van een platform voor hedendaagse kunst en vooropleidingsinstituut Instituto Buena Bista (IBB).

Meer berichten