Opera Gala Stars; op zaterdag 2 maart te zien in Maarssenbroek. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Arie Frickus
Opera Gala Stars; op zaterdag 2 maart te zien in Maarssenbroek. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Arie Frickus (Foto: arie frickus)

Opera Gala Stars: 'Zet je zintuigen open en laat je verrassen!'

Maarssenbroek – Lezers met een heel goed geheugen herinneren zich wellicht nog Ago Verdonschot en Hans van de Scheur, de dirigent/bariton en tenor die samen het hart vormen van Vissi d'Arte. Waarmee de echtgenoten soms samen, soms met gasten de sterren van de hemel zingen met werken uit opera en operette.

Woonachtig in Maarssenbroek, maar vooral bekend in het buitenland door de vele optredens in onder meer Italië, en zelfs Rusland. Vissi d'Arte staat voor nu even op een laag pitje. Een nieuw ensemble waarin zij zingen is Opera Gala Stars. Samen met de twee Russische zussen, sopranen Elnara en Gulnara Shafigullina, onder begeleiding van één van Nederlands beste pianisten Hans Schellevis trekken ze door het land met een operaprogramma. Zaterdag 2 maart strijkt het ensemble neer in De Ark in Maarssenbroek om ook de Stichtse Vechters de mogelijk te bieden te genieten van hun muziek. De reacties op de optredens eerder in Amsterdam en Rotterdam, die deel uitmaakten van deze serie van drie, konden niet beter, dus de avond in onze gemeente is veelbelovend. ''Bovendien kan de bezoeker nog een bijzondere verrassing verwachten'', geeft Ago een kleine hint. ''En na afloop van het concert is er een meet & greet, waarin we ons gezellig tussen het publiek mengen'', belooft hij. Hans voegt er aan toe: ''Wij willen met dit programma opera wat dichter bij de mensen brengen. Dus Ago vertelt tussen de bedrijven door wat over de opera die beluisterd gaat worden, zodat mensen weten waar het over gaat. Zet je zintuigen open en laat je vooral verrassen!''

Kortom: Highlights van La Boheme, Traviata en Norma meemaken op één avond? Ook aria's, duetten, trio's en kwartetten uit opera's van onder andere Verdi, Puccini en Bellini komen aan bod komen. Het concert wordt gehouden op zaterdag 2 maart vanaf 20.00 uur in De Ark aan Duivenkamp 844 in Maarssenbroek. Kaarten zijn te reserveren in de voorverkoop voor 17,50 euro via www.elnara.eu of voor 22,50 euro aan de zaal.

Ago Verdonschot is dirigent en zanger. Hij geeft momenteel leiding aan onder meer het Amsterdams Opera Koor en het Rotterdams Opera Koor. Binnenkort dirigeert hij Aida van Verdi in het Concertgebouw van Amsterdam en als zanger is hij te horen als Christus in de Johannes-Passion van Bach. In april zal Ago een concert dirigeren en zingen in de Berlijnse Philharmonie.

Na zijn studie zang in Utrecht en Amsterdam studeerde tenor Hans van de Scheur onder andere bij Cristina Deutekom. Als gastsolist zingt hij regelmatig in Duitsland, Italië, Tsjechië en Rusland.

Meer berichten