Het echtpaar Hopman en burgemeester Yvonne van Mastrigt. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Edel van Slooten, gemeente Stichtse Vecht
Het echtpaar Hopman en burgemeester Yvonne van Mastrigt. Tekst: Ria van Vredendaal, foto: Edel van Slooten, gemeente Stichtse Vecht (Foto: ria van vredendaal)

Echtpaar Hopman viert diamanten huwelijk

Maarssen – Ze leerden elkaar kennen tijdens de catechisatielessen. Jan Hopman uit Diemen was toen 16 jaar, Rie ter Beek uit Amsterdam was 15. Ze zijn maar liefst zeven jaar verloofd geweest eer er op 25 februari 1959 getrouwd werd. Nu, 60 jaar later, vierden ze afgelopen maandag hun diamanten huwelijk in Maarssen-dorp. Burgemeester Yvonne van Mastrigt kwam het paar persoonlijk geluk wensen met een fraai boeket bloemen namens de gemeente.

Na het huwelijk nam Jan het melkhoudersbedrijf van zijn vader over in Diemen, 12,5 jaar later kwam het gezin naar een boerderij in Oud-Maarsseveen om daar een bedrijf te starten. In 1993 nam één van de zonen het melkhoudersbedrijf over en verhuisde het paar naar Maarssen-dorp, maar intussen is het bedrijf een tijd geleden verkocht. Van een vakantie is het nooit gekomen, dat kon ook niet met een veehoudersbedrijf. Ze gingen wel dagjes uit.

De gezondheid van meneer is nog goed, maar mevrouw zit in een rolstoel. Ze heeft acht jaar geleden een hersenbloeding gehad en heeft anderhalf jaar in Snavelenburg gezeten om te revalideren. Daarna is ze naar huis gekomen met de nodige thuishulp en haar man als mantelzorger. Met de 5 kinderen, 15 kleinkinderen en de 9 achterkleinkinderen is het diamanten huwelijk gevierd in het Olde Regthuys.

Meer berichten