Tekst: Danny van der Linden, foto: Vechtcup.nl
Tekst: Danny van der Linden, foto: Vechtcup.nl (Foto: Vechtcup.nl)

Jonge voetballers strijden in juni om Vecht Cup

Maarssen/Breukelen - De derde editie van de Vecht Cup wordt gehouden op zaterdag 1 juni. Het toernooi voor jonge voetballers wordt georganiseerd door FC Breukelen en VV Maarssen. Er zal op de terreinen van deze verenigingen uit de gemeente Stichtse Vecht worden gespeeld. Dit jaar zijn ook MO15-teams welkom.

Het toernooi is groter opgezet dan voorgaande jaren doordat de organisatie heeft besloten er een extra leeftijdscategorie aan toe te voegen. Vanaf 2019 zijn ook de MO15-teams welkom om zich in te schrijven. De jongste jongens (onder 11) zijn op 1 juni welkom op het sportpark van Breukelen. Ook de Meisjes onder 13 spelen hun wedstrijden daar. Bij VV Maarssen zijn de wedstrijden van O13, O15 en MO15 gepland.

Voor zover mogelijk worden de teams weer ingedeeld op speelsterkte in een A-categorie en een B-categorie met aparte poules en aparte prijzen. Deze keuze maakt het mogelijk om op meerdere speelsterktes actief te zijn. Hierdoor kunnen voetbalclubs meerdere teams uit een leeftijdscategorie laten deelnemen aan het toernooi.

Het gaat goed met de inschrijvingen. Al vanaf 1 oktober is het mogelijk teams aan te melden via internet. Er is nog beperkt plek voor teams die mee willen doen. De O15 categorie is inmiddels volgeboekt en heeft een zeer sterk deelnemersveld dit jaar. Ook de inschrijvingen in de overige categorieën gaan hard, maar er zijn nog enkele plekken open in de O11, MO13, O13 en MO15 poules.

In 2018 stond de Vecht Cup in het teken van het goede doel en werd er voor Spieren voor Spieren 2.250 euro ingezameld. Diverse activiteiten werden georganiseerd om mensen met een spierziekte een hart onder de riem te steken.

De Vecht Cup is één van de toernooien in de gemeente Stichtse Vecht. Ook de voetbaltak van OSM '75 organiseert jaarlijks een groot voetbaltoernooi. Het grote verschil is dat OSM '75 jeugdploegen van professionele clubs uit binnen- en buitenland naar de Vechtstreek haalt om de krachten te meten. De club uit Maarssenbroek maakt binnenkort het deelnemersveld bekend.

Meer berichten