Tekst en foto: Joke Stapper
Tekst en foto: Joke Stapper (Foto: )

'Ik maak voorstellingen voor het meest eerlijke publiek'

Breukelen - "Ik maak voorstellingen voor het meeste eerlijke publiek en neem jonge kinderen graag mee in hun fantasie." Wes van Rijnsoever huurt slechts een kleine ruimte in het huidige onderkomen van de Danne Ateliers aan de Straatweg in Breukelen. Eigenlijk is het alleen maar een kast, maar deze ruimte is voor hem van groot belang. Het stelt hem in staat om te doen waar hij goed in is: interactief toneel maken voor kinderen van vier tot en met zeven jaar.

Kinderen kennen hem als Meester Wes. Hij schrijft, regisseert en speelt alles zelf. "Ik houd ervan om de dingen zelf te doen", meldt Meester Wes. Hij bouwt zijn theater zelf ter plekke op en meestal zet hij voor de voorstellingen geen andere acteurs in.

Soms schakelt hij een papa of een mama in die met haar kind de voorstelling bezoekt. De ouder krijgt een passend kledingstuk aan en ontvangt spelenderwijs de instructies voor de rol. Alle interactieve voorstellingen hebben Kip als hoofdpersoon. "Rondom dit dier schrijf ik alle verhalen zodat de kinderen op hun niveau avonturen kunnen beleven."

De thuisvoorstellingen worden opgevoerd in de gezamenlijke ruimte, de Binnenkamer, die hij net als destijds in de Vijverhofschool inrichtte als theater. Deze ruimte wordt ook gebruikt door toneelclub Voetlicht, het SWIB of anderen die een ruimte huren.

Meester Wes verzorgt ook voorstellingen op locatie, voor scholen of bedrijven. Na afloop schenkt Meester Wes voor alle kinderen en hun ouders limonade in en serveert hij er koekjes bij.
Op vrijdag 3 mei is het theater van Meester Wes in Loenen aan de Vecht in de feesttent te zien.

Meer informatie over de voorstellingen is te vinden op de website: www.meesterwes.nl.

Meer berichten