Tijdens de voorjaarsvakantie wordt een nieuwe ontdekkingstocht door Slot Zuylen gelanceerd. Foto: Slot Zuylen/Wim Sliggers
Tijdens de voorjaarsvakantie wordt een nieuwe ontdekkingstocht door Slot Zuylen gelanceerd. Foto: Slot Zuylen/Wim Sliggers (Foto: wim sliggers)

Slot Zuylen lanceert nieuwe ontdekkingstocht

Oud-Zuilen - Speciaal voor gezinnen, jonge vakantievierders van 5 tot 11 jaar en hun ouders of verzorgers, opent kasteelmuseum Slot Zuylen in Oud-Zuilen voor een keer op de weekdagen haar deuren. Doe als een van de eersten mee aan de nieuwe ontdekkingstocht, die tijdens de voorjaarsvakantie gelanceerd wordt. Het is de primeur van een nieuw ontwikkelde ontdekkingstocht en het hele gezin is welkom. Samen luisteren bezoekers naar de spannende verhalen van enthousiaste gidsen en doen leuke activiteiten tijdens de tocht door het kasteel.

Op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 februari horen, zien en ervaren kinderen samen met hun (groot)ouders hoe het leven was als kind op het kasteel.

Tijdens de ontdekkingstocht steekt iedereen ook zelf de handen uit de mouwen. De groep gaat op zoek naar een portret van een bijzonder meisje, dat honderden jaren geleden is geboren in Slot Zuylen. Tegelijkertijd kunnen de allerkleinsten daarbij op muizenjacht. Spelenderwijs ontdekken kinderen zo de geschiedenis van het Slot, al haar bijzondere bewoners en hoe het was om als kind hier op te groeien.

In Slot Zuylen hebben altijd grote gezinnen met veel kinderen gewoond. Dat is het vertrekpunt van de ontdekkingstocht, waarbij bezoekende gezinnen het kasteel ervaren als een waar familiehuis. Wat voor tafelmanieren moest je hebben? Waar sliepen al die kinderen? En wat voor spelletjes werden er gedaan? Van de exotische kruiden en spijzen in de keuken tot dieren zoeken in de danszaal: het kasteel wordt van de koude kelder tot de gezellige logeerkamer verkend. Met diverse doe-activiteiten maken kinderen op een spannende kennis met de historie en gebruiken van het kasteel en het adellijke leven.

De ontdekkingstochten worden gehouden in de voorjaarsvakantie op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 februari om 11.30 en 13.30 uur. Reserveren uitsluitend online via: www.slotzuylen.nl.

Meer berichten