Utrechts Landschap is op zoek naar vrijwilligers voor kasteelpark Loenersloot. Foto: Utrechts Landschap
Utrechts Landschap is op zoek naar vrijwilligers voor kasteelpark Loenersloot. Foto: Utrechts Landschap (Foto: )

Nieuw vrijwilligersteam voor kasteelpark

Loenersloot - Utrechts Landschap heeft vele natuurgebieden, landgoederen en buitenplaatsen in beheer. Eén van de buitenplaatsen is de voormalige ridderhofstad Kasteel Loenersloot. Op deze locatie wordt een nieuw vrijwilligersteam opgericht voor het uitvoeren van beheer en onderhoud van het park.

Het kasteelpark is rond 1797 aangelegd door landschapsarchitect Gijsbert van Laar. De aanleg van Van Laar kenmerkt zich door een sterk kronkelende waterpartij, kunstmatige heuveltjes en beslotenheid.

Om het park van de voormalige ridderhofstad te onderhouden gaat Utrechts Landschap een nieuw vrijwilligersteam oprichten. Voor inwoners van regio Loenen en Abcoude, die graag buiten actief bezig zijn, vormt het werk in het kasteelpark een leuke en dankbare vrijetijdsbesteding, aldus het Utrechts Landschap. Wie belangstelling heeft voor de natuur en natuurbescherming en de lichamelijke conditie om buitenwerk te doen, kan zich aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst op vrijdag 15 februari om 10.00 uur op Kasteel Loenersloot.

Belangstellenden kunnen meer informatie over de vacature vinden en zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.utrechtslandschap.nl/word-vrijwilliger.

Meer berichten