Miranda Roijakkers heeft het boek 'Ophelie' geschreven; een boek over eenzaamheid en hoe dit te doorbreken. Foto: Ria van Vredendaal
Miranda Roijakkers heeft het boek 'Ophelie' geschreven; een boek over eenzaamheid en hoe dit te doorbreken. Foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Met Ophelie naar een mooiere wereld

Door Ria van Vredendaal

Maarssen - Met uiteenlopende emoties presenteerde Miranda Roijakkers uit Maarssen gisteren in De Eendracht haar boek 'Ophelie', met als ondertitel 'Een mooie wereld'. Blij, ontroerd, trots, gespannen, dankbaar en kwetsbaar.

De van geboorte Brabantse woont slechts sinds afgelopen najaar in Maarssen, een totaal intuïtieve stap op weg naar haar volgende avontuur in loslaten van het bekende. ''Want als je het goed doet laat je bij alles wat je loslaat ook wat toe. En dat toelaten is nu net waar het om draait, als je goed loslaat komt er heel veel moois voor terug'', verklaart zij.

De afgelopen maanden in Maarssen heeft zij goed benut, met het schrijven van haar boek. Een boek over eenzaamheid en hoe dat te doorbreken. Zelf is ze ervaringsdeskundige, bekend met depressies en eenzaamheid. ''Een deel van het boek gaat inderdaad over mijn eigen ervaring en beleving. Speciaal voor de leeftijd van 16 tot 40 jaar, maar iedereen kan het lezen. Voor meer inzicht en handvatten over eenzaamheid voor zichzelf of voor de medemens."

"Het boek gaat over mijn leven, mijn levenservaring en mijn levenswijsheid. En dat klinkt mooi vind ik, toch heb ik vele angsten zoals bindings- en verlatingsangst moeten overwinnen om gelukkig te mogen zijn en dat deel ik graag met iedereen voor een mooiere wereld. Ik hoop dat mensen er iets aan hebben. Je kunt er gelukkiger van worden, een middel om te laten zien dat je eenzaamheid kunt doorbreken. Het is geen dik boek, laat het boek goed op je inwerken, lees goed wat er werkelijk staat en wat het voor jou of anderen betekent."

Roijakkers: "Het is naar mijn mening een boek dat je vaker moet lezen om de onderliggende essentie en boodschap te zien. En naast het zien er ook iets mee doen zodat het taboe rondom eenzaamheid wordt doorbroken. Voel je vrij om te zijn wie je bent: een uniek mens.''

''Hopelijk zijn er mensen die dit lezen, het door willen geven aan anderen, of er zelf iets aan hebben zodat ze stappen willen zetten. Want weet je, in de tijd dat ik depressief was zag niet iedereen dat aan mij. Los van dat ik niet open stond wist ik het lang verscholen te houden en wat heb ik veel mensen hier mee voor de gek gehouden met mijzelf als grootste gek want niemand kan jou gelukkig maken, alleen jijzelf."

Miranda Roijakkers: "Ik zie het ook in relaties: je moet eerst zelf gelukkig zijn voor je een relatie aan gaat, de verbinding aan gaat. Net als met mijn bedrijf Mrs.Unlimited sta ik voor de cirkel van groei, waarin verbinden, samenwerken en gelijkwaardigheid centraal staan. Mijn missie: mensen laten vertrouwen en in beweging brengen om dichter bij elkaar te komen. Daardoor komen zij met elkaar in verbinding en gaan opener, eerlijker en effectiever met elkaar communiceren."

"Groei van de mens zorgt er voor dat de wereld groeit en mooier wordt. Ophelie is de naam die ik mijn dochter gegeven zou hebben. Dit boek is als mijn kindje.''

Meer berichten