Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Winnaars!

STICHTSE VECHT - De winnaars van de kerstboominzameling werden afgelopen week op het gemeentekantoor ontvangen en zij ontvingen van wethouder Eric Balemans hun hoofdprijs: een volledig verzorgde dag naar Dierenpark Amersfoort en een speelgoedcadeaubon van 50 euro.
De zusjes Suzet, Lois en Tamar Doornheim uit Loenen hebben met z'n drieën 25 kerstbomen ingezameld. Vlak na kerst hebben zij overal in de wijde omgeving briefjes door de brievenbus gedaan en met succes! Maxim en Marcus Stenvert uit Breukelen begonnen meteen op 1 januari met inzamelen. Op sommige dagen scoorden ze wel 40 bomen, en ze gingen door tot wel 20.00 uur. Met hulp van hun vrienden Bo, Max en diens zusje Eline hebben ze 116 bomen bijeen gekregen. De winnaars uit Maarssen zijn Lucas, Marije, Floris, Jadie, Lorenzo, Jorden, Sophie, Jorn. Ze verzamelen ieder jaar met kinderen uit de buurt, vriendjes en vriendinnetjes kerstbomen. Het is 'traditie'.

Dit jaar zijn zij bijgestaan door Daniel, Olivier, Mirthe, Natasja, Anne en Ties. Zij vertellen: ''We doen mee voor de lol, niet voor een prijs. We bespreken met elkaar hoe we het gaan aanpakken wie in welke straten gaat kijken, wie de kerstbomen in de tuin bewaakt. Het is echt teamwork! Met gewonnen zwembadkaartjes gingen we de laatste jaren met de hele groep naar het zwembad. Nu hebben we afgesproken met de speelgoedbon buitenspeelgoed te kopen, zodat we er allemaal mee kunnen spelen. Er zijn 100 bomen opgehaald, en vier bomen met kluit zijn door opa mee naar huis genomen. Deze krijgen een tweede leven."

Meer berichten