Het klaverjassen in woonzorgcentrum Overdorp in Kockengen bestaat twee jaar. Foto: Zorggroep De Vechtstreek
Het klaverjassen in woonzorgcentrum Overdorp in Kockengen bestaat twee jaar. Foto: Zorggroep De Vechtstreek (Foto: )

'Klaverjasmiddag is informeel en knus'

Kockengen - Het klaverjassen in woonzorgcentrum Overdorp in Kockengen bestaat dinsdag 5 februari twee jaar. "Met veel plezier komen de mensen om de week op dinsdagmiddag klaverjassen. Er is een aantal vaste gezichten en zo nu en dan komen er nieuwe mensen bij. De deelnemers komen uit de gehele omgeving. Uiteraard is iedereen van harte welkom", aldus Zorggroep De Vechtstreek. "Het is een gezellige middag met een informele, knusse sfeer zoals dat bij Overdorp past."

Cees de Jong begeleidt deze middagen. Hij zorgt voor de prijzen en houdt alle standen en uitslagen bij. "Het leuke is dat iedereen altijd prijs heeft, je gaat nooit met lege handen naar huis. De winnaar, degene met de meeste punten, mag uiteraard als eerste een prijs uitzoeken."

Er wordt samengewerkt met Kunst en Koffie uit Kockengen. "Dat doen we al jaren. Op de dinsdagen krijgen we hulp van Eline, zij is cliënt van Kunst en Koffie. Inmiddels is ze het vaste gezicht bij de kaarters en verzorgt Eline het schenken van de koffie en thee. Daarna gaat Eline langs de tafels om een drankje in te schenken en zet ze de knabbels op tafel. Het is fijn om te zien dat de kaarters Eline omarmen, ze hoort er inmiddels echt bij", aldus Gera van Vliet, coördinator catering bij Zorggroep De Vechtstreek in Kockengen.

"Bent u enthousiast geworden? Kom dan een keertje mee kaarten. De inloop is om 13.00 uur en we starten met klaverjassen om 13.15 uur. Er worden altijd drie rondes gespeeld. Rond 17.00 uur zijn alle prijsjes verdeeld en is de middag afgelopen. De kosten voor het kaarten zijn 2,50 euro en u betaalt een vergoeding voor de drankjes. De eerstvolgende keer is dinsdag 5 februari en kunt u gratis mee kaarten."

Op dinsdag 5 maart is er na het klaverjassen een stamppottenbuffet. Dit buffet bestaat uit een huisgemaakte soep vooraf, drie soorten stamppot en een lekker nagerecht. Tot 25 februari kan men zich hiervoor inschrijven bij de balie van Overdorp. De kosten hiervoor zijn per persoon 12,95 euro.

Meer informatie via Gera van Vliet, coördinator catering: g.vanvliet@szdv.nl.

Meer berichten