Foto: G. Kleinveld
Foto: G. Kleinveld

Buurt zorgt voor AED

Kockengen - Sinds kort hangt er bij de familie Korrel in het portiek op Portengen 102 in Kockengen een AED-apparaat. Op initiatief van Esther Korrel is er geld ingezameld. In totaliteit was er zo'n 3.500 euro nodig. Philips heeft 1.000 euro gesponsord. De rest is door buurtbewoners bijeen gebracht. Vossestein Elektrotechniek heeft de montage van het apparaat gesponsord.

Iedereen met een diploma reanimatie kan zich via de website van de Hartstichting als burgerhulpverlener aanmelden. Ook kunnen mensen die dat willen zich bij de Hartstichting aanmelden voor een cursus EHBO of reanimeren. Dat kan ook via de plaatselijke EHBO-vereniging. Een AED (automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

Als de hartstilstand het gevolg is van bepaalde levensbedreigende ritmestoornissen kan een elektrische schok van een AED het gestoorde hartritme doen stoppen. Dan krijgt het normale hartritme de kans om de controle weer over te nemen. Een AED werkt automatisch en kan daarom ook door niet-getrainde personen gebruikt worden in een noodsituatie. 

Meer berichten