Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Tekst en foto: Ria van Vredendaal

Muziek op Schoot enthousiast ontvangen

Maarssen – Door een tiental peuters met hun papa's en mama's en vijf aanwezige ouderen is de gratis proefles van het Muziek op Schoot-initiatief enthousiast ontvangen.

'Wij maken een kringetje' is opgezet door kunstenaar en cultuurmakelaar Tjarda van Vugt in samenwerking met Maria Dommer. Tjarda: ''Dankzij de lokale media, waarin de Vechtstroom een groot aandeel heeft gehad, was de proefles binnen een week vol geboekt, en stonden er negen op de wachtlijst! Dat is ontzettend fijn en geeft vertrouwen dat we op de goede weg zitten. Het was ook een superleuke proefles. Onder begeleiding van zangdocente Sophieke Salverda waren er dansende ijsberen, werden er met stokjes broodjes gesmeerd en werd er gezaagd als houthakkers. De ouderen zongen de kinderliedjes luidkeels mee, en ook zij genoten zichtbaar van het spektakel.''

De muziekcursus is voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar met papa of mama (of iemand anders) waarin je lekker mag zingen, dansen en muziek maken. Voor ouders die de proefles zijn misgelopen: er zijn nog een beperkt aantal plaatsen vrij. Het lessentraject van acht lessen gaat op 13 februari van start, elke woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Kosten 68 euro. Tip: neem uw U-pas mee. Aanmelden: facebook.com/wijmakeneenkringetje, wijmakeneenkringetje@gmail.com.

Meer berichten