De expositie Weerbaar Water wordt geopend. Eigen foto
De expositie Weerbaar Water wordt geopend. Eigen foto (Foto: )

Expositie Weerbaar Water over Hollandse Waterlinie

Breukelen - De expositie Weerbaar Water in het Regionaal Historisch Centrum in Breukelen is afgelopen vrijdag geopend. Nol Herfkens van de Historische Kring Breukelen en Roosmarijn Ubink, directeur van het historisch centrum - RHCVV, deden dit door op symbolische wijze 'het water te laten stijgen'.

Na afloop van de opening konden aanwezigen een bezoek brengen aan de studiezaal en de depots van het RHCVV. Deze expositie vertelt het verhaal van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een groot deel van deze linie loopt door Stichtse Vecht. Het gaat natuurlijk over de forten, het water, de kazematten en groepsschuilplaatsen, maar ook over de mensen die hier woonden, de soldaten die hier gelegerd waren en over de manier waarop de forten nu gebruikt worden.
Tot en met 30 maart is dit alles te zien in het RHCVV (onder de bibliotheek en naast Broklede). De expositie is georganiseerd door de historische verenigingen van Loenen, Breukelen en Maarssen. Hiermee ondersteunen de verenigingen de kandidatuur van de Linie voor de Unesco werelderfgoedlijst én wordt aan de inwoners het verhaal verteld van de Waterlinie. Geopend op zaterdagen van 10.00 tot 13.00 uur en dinsdag, woensdag, donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie via www.weerbaarwater.nl.

Meer berichten