Marc Didden heeft de biografie '60 Jaar Ria Valk' geschreven. Foto: Gerard de Haan
Marc Didden heeft de biografie '60 Jaar Ria Valk' geschreven. Foto: Gerard de Haan (Foto: gerard de haan)

Gesigneerde biografie '60 jaar Ria Valk'

Breukelen - De bekende Breukelse volksartieste Ria Valk zit maar liefst 60 jaar in het artiestenvak. Dit wordt dit seizoen gevierd met tal van tv-, radio- en podiumoptredens en een heuse biografie '60 Jaar Ria Valk,' geschreven door Marc Didden. De biografie is gesigneerd te koop bij boekhandel Marinus van Kralingen aan de Herenstraat 4 in Breukelen.

De biografie vertelt het persoonlijke verhaal van Ria Valk met anekdotes, foto's, liedjes en sketches.  Hoe ze begon bij een Elvis Presley-imitatiewedstrijd, haar eerste gouden hit 'Hou je echt nog van mij, Rocking Billy', haar vele carnavalshits, de André van Duin Revue, 'Zeg 'ns Aaa', haar schilderkunst en de internetrage 'Oma wil 'n ToyBoy'. In het boek staan tekstuele bijdragen van Gerrit den Braber, Pieter Goemans, Annemarie Oster, Wim Hogenkamp en Haye van der Heyden. Bovendien is het boek rijk geïllustreerd en staat er de complete Ria Valk discografie (single, lp, mc, cd en dvd) in.

Het boek heeft al veel landelijke aandacht gekregen van onder andere Het Parool, AD, Story, Tijd voor Max en Volgspot. Schrijver Jan-Simon Minkema omschreef het boek als volgt: '60 Jaar Ria Valk', geschreven door Marc Didden, omvat een leven van successen, valpartijen, relaties, geluk, verdriet over een zangeres die er altijd was en nog steeds is'. Frank Wentink van dinnershow Brooklyn Nights zei over de biografie: 'Een prachtig vlot geschreven boek met mooie foto´s. Een caleidoscoop van haar leven.'

Meer berichten