Bijzondere kamermuziek op zondag 10 februari in het Koetshuis van Kasteel Nyenrode in Breukelen. Foto: PR
Bijzondere kamermuziek op zondag 10 februari in het Koetshuis van Kasteel Nyenrode in Breukelen. Foto: PR (Foto: )

Bijzondere kamermuziek in het Koetshuis

Breukelen - Het Rubens Consort speelt Bach op zondag 10 februari in het Koetshuis op Kasteel Nyenrode in Breukelen. Om 15.00 uur verzorgt Han van Tulder een inleiding over de Goldberg Variaties, voorafgaand aan het concert.

Het Rubens Consort, geworteld in de rijke samenspeltraditie van het voormalige Rubens Quartet, vertolkt in kleinere en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis. De drie topmusici Sarah Kapustin, Roeland Jagers en Sietse-Jan Weijenberg kozen voor deze zondag de Goldberg Variaties van Bach.

Het geluid van een nieuwe generatie musici gevat in een serie van vier zondagmiddagconcerten op het historische landgoed in het Koetshuis van Kasteel Nyenrode in Breukelen. Met deze serie zet het landgoed haar deuren open voor het publiek van Stichtse Vecht en omstreken. De concerten worden geprogrammeerd door Stichting Kamermuziek Amsterdam (KAM). Voorafgaand aan het concert is er een informatieve en vooral ook sfeervolle rondleiding door het Kasteel Nyenrode. Deze wordt georganiseerd in samenwerking met het Vechtstreekmuseum en start om 14.00 uur voor het Koetshuis van Nyenrode. Onder leiding van een gids horen de deelnemers uitgebreid over de geschiedenis van het kasteel.

Het concert op zondag 10 februari begint om 15.30 uur en duurt tot 16.45 uur. De rondleiding start om 14.00 uur vanaf het Koetshuis aan de Straatweg 25 in Breukelen. Om 15.00 uur verzorgt Han van Tulder een inleiding over de Goldberg Variaties, voorafgaand aan het concert. De prijzen van het concert (inclusief koffie en thee): vroegboekkorting tot en met 27 januari: 17,50 euro, met rondleiding: 25 euro. Reguliere prijzen: 20 euro, met rondleiding 27,50 euro, studenten en kinderen: 10 euro. Tickets en meer informatie via de website: www.kamconcerten.nl.

Meer berichten