Schrijverscollectief Synopsis. Eigen foto
Schrijverscollectief Synopsis. Eigen foto (Foto: )

Start eerste Schrijfcafé in Loenen aan de Vecht

Loenen - Schrijverscollectief 'Synopsis' start vrijdag 25 januari met de eerste bijeenkomst van het Schrijfcafé in de bibliotheek AVV in Loenen aan de Vecht van 10.00 tot 12.00 uur. "Je krijgt prikkelende opdrachten die je laten ervaren wat je als schrijver allemaal in je mars hebt."

Het Schrijfcafé is een plek voor iedereen die graag schrijft of wil gaan schrijven, legt Schrijverscollectief Synopsis uit. "Of dat nu fictie is, een dagboek of iets heel anders. Je krijgt prikkelende opdrachten die je laten ervaren wat je als schrijver allemaal in je mars hebt. Het plezier in schrijven staat voorop, goed of fout bestaat niet, het gaat erom dat je op jóuw verhaal komt."

De leden van het collectief, Grace Bernardus, Kim Schoonman-de Jong en Lyda Westerink, hebben de nodige publicaties op hun naam staan. Schoonman-de Jong maakte veel mensen blij met het professioneel op papier zetten van hun levensverhaal. Westerink debuteerde vorig jaar met de roman 'Wolfs muze' en Bernardus werkt behalve als scenarist en videomaker ook als portretfotograaf. Zij profileert zich daarom liever als Vertelkracht in woord en beeld. Ook binnen de lokale media, De Vechtstroom en de Var, hebben zij hun schrijversvoetstappen liggen.

"Het schrijversvak is soms eenzaam, daarom besloten we vorig jaar regelmatig bij elkaar te komen. Om elkaar te inspireren, te steunen en natuurlijk ook om successen te delen", aldus het schrijverscollectief. "Zo ontstond ons schrijverscollectief Synopsis en bedachten we het Schrijfcafé. Alle drie vinden we het leuk om onze kennis te delen en daar zelf ook weer van te leren. De bibliotheek reageerde meteen enthousiast op ons voorstel."

"Het thema van ons eerste Schrijfcafé is Fabels, mensen zullen merken hoe inspirerend die zijn. Wíj hebben er zin in", aldus de leden van Synopis.

Meer berichten