Shantykoor De Vechtse Parlevinkers houdt maandag 21 januari een openbare repetitie-avond in Het Trefpunt in Maarssen. Tekst en foto: Ria van Vredendaal
Shantykoor De Vechtse Parlevinkers houdt maandag 21 januari een openbare repetitie-avond in Het Trefpunt in Maarssen. Tekst en foto: Ria van Vredendaal (Foto: ria van vredendaal)

Openbare repetitie-avond Vechtse Parlevinkers

Maarssen - Het is al een jarenlange traditie, met ingang van het nieuwe jaar houdt Shantykoor De Vechtse Parlevinkers een openbare repetitie-avond. Een ieder die de shantymuziek en zeemansliederen een warm hart toedraagt, is van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn. Om stil te genieten van de gezellige sfeer, of om luidkeels mee te zingen, alles mag. Dit jaar wordt de 'fanavond' gehouden op 21 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Het Trefpunt aan de Kerkweg 21 in Maarssen.

Afgelopen jaar heeft het koor het repertoire uitgebreid met nieuwe liedjes, die ook te horen zijn. Met de keuze van hun liedjes en de vertolking hiervan proberen zij zich te onderscheiden van andere koren. Het koor treedt ongeveer dertig keer per jaar op, in verzorgingshuizen, tijdens festivals en nautische evenementen. En overal waar zij optreden wordt het een feestje. Ook voor dit jaar staan er weer leuke activiteiten op het programma, met in het voorjaar de opening van het vaarseizoen met een boottocht over de Vecht.

Voorzitter Roek Blekkenhorst: ''De gemiddelde leeftijd van het koor neemt wat toe en om de leeftijd goed op peil te houden is het koor op zoek naar (jongere) mannen die het zingen in een shantykoor leuk vinden. Aanmelding hiervoor kan via info@parlevinkers.nl en op deze repetitieavond.''

Meer berichten