Een deel van de leden van Orkest SDG. Tekst: Ria van Vredendaal, eigen foto
Een deel van de leden van Orkest SDG. Tekst: Ria van Vredendaal, eigen foto (Foto: )

Orkest SDG houdt groots nieuwjaarsconcert

Breukelen - Het veelbelovende Nieuwjaarsconcert van Orkest SDG wordt gehouden op zondag 13 januari, ditmaal in de prachtige entourage van de H. Johannes de Doperkerk aan de Straatweg 146 in Breukelen. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis. "Wij willen dat dit een mooi matinee gaat worden voor muziekliefhebbers uit Stichtse Vecht én daarbuiten."

De opening van het concert wordt verzorgd door het Jeugdorkest Stichtse Vecht, onder leiding van Maud Lavrijsen. Jeugdorkest SV bestaat uit een aantal enthousiaste jeugdige muzikanten die met veel plezier muziek maken en graag optreden. Dit jeugdorkest is als opleidingsorkest onderdeel van Orkest SDG.

Daarna komt het groot Orkest SDG Tienhoven onder leiding van dirigent Hans Boom in actie. Secretaris Jelte Zondervan: ''Orkest SDG, voorheen voluit Fanfareorkest Soli Deo Gloria, is natuurlijk al lang geen onbekende meer in de regio. We bestaan dit jaar dan ook al 97 jaar en hebben een rijke geschiedenis aan optredens."

"Wij willen dat dit een mooi matinee gaat worden voor muziekliefhebbers uit Stichtse Vecht én daarbuiten.''

Orkest SDG speelt muziek waarmee recht gedaan wordt aan een echt traditioneel Nieuwjaarsconcert. Zo zal Wien Bleibt Wien, De Radetsky Marsch en de Champagne Gallop niet ontbreken. Natuurlijk komt de muziek van Strauss zoals de Egyptischer Marsch en An der Schonen Blauen Donau aan bod.

Een speciaal muzikaal plekje is er voor de inmiddels overleden Charles Aznavour. Enkele van zijn songs zullen door Orkest SDG gespeeld worden. Maar ook mooie arrangementen en originele werken voor fanfareorkest van eigentijdse en lichte muziek zullen de revue passeren.

Deze zondagmatinee is bedoeld om ook de bewoners van de zorgcentra en de senioren in de Vechtstreek te laten genieten van dit speciale Nieuwjaarsconcert. De oproep voor vervoer in de column van vorige week heeft al wat reacties opgeleverd. Mensen die ouderen willen begeleiden naar het concert kunnen nog altijd contact opnemen via e-mail: sec@sdgtienhoven.nl.

Meer berichten