René Rensenbrink en burgemeester Yvonne van Mastrigt. Foto: gemeente Stichtse Vecht
René Rensenbrink en burgemeester Yvonne van Mastrigt. Foto: gemeente Stichtse Vecht (Foto: )

Koninklijke onderscheiding voor René Rensenbrink

Nigtevecht - René Rensenbrink uit Nigtevecht ontving zaterdag een koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de brandweer in Nigtevecht.

De uitreiking vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer. Met de koninklijke onderscheiding werd Rensenbrink benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Yvonne van Mastrigt.

René Rensenbrink heeft 31 jaar als vrijwilliger klaargestaan voor de brandweerpost Nigtvecht als hoofdbrandwacht en chauffeur pompbediende. Op 1 juli heeft hij zijn functie neergelegd. "Hiermee heeft René Rensenbrink langdurig met gevaar voor eigen leven daadwerkelijk deelgenomen aan het bestrijden van rampen en branden en een belangrijke bijdrage geleverd aan de brandveiligheid." Ook was hij actief bij de Brandweervereniging. Zo was hij ruim 22 jaar algemeen bestuurslid, lid van de kascommissie en penningmeester van de vereniging. Daarnaast was Rensenbrink 12 jaar actief voor de Brandwondenstichting waarvoor hij heeft gecollecteerd en kan Oranjeverening Nigtevecht op zijn inzet rekenen bij de jaarlijkse vossenjacht tijdens de feestweek rondom Koningsdag.

Meer berichten