Els Hendrikse wordt bij de Wensboom geïnterviewd door ITV-De Vechtstreek. Foto: Stichting Veilig Onderwijs
Els Hendrikse wordt bij de Wensboom geïnterviewd door ITV-De Vechtstreek. Foto: Stichting Veilig Onderwijs (Foto: )

Wensen uit Wensboom vervuld

Door Ria van Vredendaal

Maarssen - In samenwerking met Maarssen on Ice had Stichting Veilig Onderwijs ook dit jaar weer een Wensboom in het restaurantgedeelte staan, waar basisschoolkinderen tijdens hun uitje met de klas hun eigen wens in mochten hangen. Zaterdag werden de vijf gelukkigen bekend gemaakt, die hun wens mogen laten uitkomen. De liefste prijs ging naar Eliza. Zij wenste een bos bloemen voor mama, een kerstbal voor papa en autootjes voor haar broer.

Els Hendrikse, directeur Stichting Veilig Onderwijs, legt uit dat er heel veel wensen zijn binnen gekomen. "De jury, Sandra Ammerlaan, heeft maar liefst 1.704 wensen gelezen. Waarvan 308 kinderen een wens hadden over de wereldvrede, dat iedereen gezond en gelukkig is, dat iedereen weer beter wordt en het milieu schoner wordt."

"Er waren 293 wensen die betrekking hebben op de privésfeer, zoals dat ouders weer bij elkaar komen, ouders en familieleden weer beter mogen worden, meer geld om leuke dingen te doen, een broertje of zusje te mogen krijgen." Het krijgen van een huisdier was bij 165 kinderen favoriet. "Verder wensten kinderen wat zij later wilden worden, profvoetballer, hockeyspeler, zanger, dokter, juf. Wel 17 kinderen wensten een miljoen euro, dat hebben we nog niet eerder gezien!" Els Hendrikse: "De kinderen hebben ook veel wensen over hun scholen, zoals dat het pesten ophoudt, dat ik leer om niet te falen, een ijsbaan of een zwembad op het schoolplein."

"Maar eentje viel wel heel erg op", zegt Hendrikse. "Geen studiedag voor de juffen en meesters, maar een hele studieweek."

"Wensen over de ijsbaan waren er ook: dat de baan nog groter wordt, een klein gedeelte voor de kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen, hier mogen werken als ijsmeester.''

Kinderburgemeester Britt Klomp reikte de prijzen uit. De leukste prijs ging naar twee dames, Thirza mag volgend jaar meehelpen alle lampjes op te hangen bij de ijsbaan, en Indy mag in de keuken helpen. De liefste prijs ging naar Eliza. Zij wenste een bos bloemen voor mama, een kerstbal voor papa en autootjes voor haar broer. 

De origineelste prijs ging naar Juliëtte die graag een lease-pony wil verzorgen en naar Wessel die wil leren schaatsen. ''En laten we daar nou heel goed in zijn!'', reageerde organisator Arjan van den Hoek. ''Daarom organiseren we het schoolschaatsen, waarvan we de uitnodigingen na de herfstvakantie al persoonlijk bij alle scholen in de gemeente bezorgen. Schoolschaatsen is een feestje en de Wensboom van Stichting Veilig Onderwijs maakt dat compleet.'' Het zangduo Danny en Erna Temming maakte er zaterdag zeker een feestje van met de aanwezigen.

Meer berichten