Slot Zuylen is rond kerst feestelijk aangekleed. Foto: Slot Zuylen/Alex Bunjes
Slot Zuylen is rond kerst feestelijk aangekleed. Foto: Slot Zuylen/Alex Bunjes (Foto: Alex Bunjes)

Bijzondere familietradities rond kerst in Slot Zuylen

Oud-Zuilen - Benieuwd naar een adellijke kerst? Slot Zuylen houdt op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december de eindejaarsrondleidingen. Bezoekers ervaren zo de tradities rond de gezelligste tijd van het jaar.

Bezoekers wacht een warm onthaal in het sfeervolle kasteel in Oud-Zuilen. Tijdens de rondleiding vertellen de kundige gidsen van Slot Zuylen verhalen en anekdotes over de kerstviering in het kasteel. De feestelijke tradities die door de eeuwen heen in ere zijn gehouden worden daarbij niet overgeslagen. Het kasteel is op deze dagen van onder tot boven feestelijk aangekleed met kerstdecoraties. Van de grote kerstboom in de sfeervolle Gobelinzaal tot de vele lichtjes die het Slot en de tuin sieren.

De rondleiding eindigt in de fraaie Gobelinzaal. Bezoekers worden uitgenodigd plaats te nemen rond de grote kerstboom, waar een bijzonder kerstverhaal wordt verteld. Voor ieder kind hangt er een chocoladekransje in de grote boom. Ook het museumcafé in het Koetshuis is tijdens deze dagen extra lang geopend.

De rondleidingen beginnen om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur en om 19.30, 20.00 en 20.30 uur. Entree: volwassenen 12,50 euro, kinderen 6,50 euro. Reserveren: 030-2440255 of info@slotzuylen.nl.

Meer berichten