Foto: Google
Foto: Google (Foto: Google)

Sportpark Daalseweide begint steeds meer vorm te krijgen

Door Danny van der Linden

Stichtse Vecht - Het Sportpark van de toekomst dat op de grens van Stichtse Vecht en Utrecht moet verrijzen begint steeds meer vorm te krijgen.

Stichtse Vecht - Met de keuze voor ontwerpbureau Hosper landschapsarchitectuur en stedebouw, is er een slag gemaakt richting de toekomst. De komende maanden gaat het bureau aan de slag met het verder uitwerken van de gebiedsvisie Zuilense Vecht tot een gedetailleerder gebiedsplan.

De bedoeling is dat het gebiedsplan medio 2019 gepresenteerd wordt, waarna politieke besluitvorming plaatsvindt. Hoewel de sportverenigingen op het huidige Sportpark Daalseweide al enkele jaren op de achtergrond bezig zijn met de nieuwe plannen, worden buurtbewoners in het voorjaar van 2019 betrokken bij de aanpassingen in het gebied. De gemeente Stichtse Vecht heeft aangekondigd in het voorjaar in gesprek te gaan met de buurt. Deze gesprekken gaan over de detailuitwerking van het ontwerp, de sport- en parkinrichting en de samenhang met de omgeving. Omwonenden krijgen een wijkbericht op het moment dat dit actueel wordt. Tevens verschijnt de uitnodiging op de website www.zuilensevecht.nl.

Op Sportpark Daalseweide zijn voetbalverenigingen VV Maarssen en DWSM actief, evenals tennisvereniging Luck Raeck en Korfbalvereniging OVVO/De Kroon. Het sportpark bestaat al tientallen jaren. Sinds 2007 is er gebouwd aan de woonwijk Opbuuren die grenst aan de sportvelden. Al enige jaren zijn er plannen om het sportpark, dat op de grens van Utrecht en Stichtse Vecht staat, te herontwikkelen. Dit gebeurt onder de naam Zuilense Vecht. Zuilense Vecht is een initiatief van de gemeentes Utrecht en Stichtse Vecht. Buiten de plannen om komen er al op korte termijn aanpassingen op het huidige sportpark Daalseweide. Korfbalvereniging OVVO/De Kroon maakte bekend dat de kunstgrasvelden aangepast gaan worden. Reden hiervoor zijn aanpassingen aan de eisen van velden door de korfbalbond. De totale afmeting van het kunstgrasveld wordt 70 x 64 meter. Dit betreft een hoofdveld, twee grote velden en vier jeugdvelden. Het begin met de aanleg van het kunstgrasveld staat gepland op 9 januari.

De oplevering zal, afhankelijk van de weersomstandigheden, in maart 2019 plaatsvinden. OVVO/De Kroon kan hierdoor op tijd aan de tweede helft van het veldseizoen beginnen.

Meer berichten